Otvoreno pismo: Dosta je homofobije u KIC-u!

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
ow
necu se registrirati
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Kontakt:

Re: Otvoreno pismo: Dosta je homofobije u KIC-u!

Post Postao/la ow » 31 svi 2011 08:41

Popeye je napisao/la:bilo mi je čudno da u članku iz jutarnjeg čovjek daje izjavu, a ne piše koji čovjek. nepotpuna informacija.
Nije li jedan clanak u Jutarnjem slaba argumentacija da bi se nekome dao epitet "vjecno anoniman"?
I zasto bi taj "vjecno anonimni" direktor Ceffe KIC Kluba trebao biti odgovoran (pa u tvojoj diskusiji i zasluzio epitet "vjecno anoniman") za propuste novinara Jutarnjeg?

Meni su super rasprave s tobom. Kad pocnemo raspravu ja uletim obicno zbog neke sitne nelogicnosti, ali tijekom diskusije a zahvaljujuci tvojoj argumentaciji uvijek na kraju dodjemo do nekakvog ormara.

O KIC-u se u ovih 5-6 godina vodilo nekoliko rasprava (na gejhaeru za druge forume ne znam). U svim raspravama se KIC napadao kao mjesto u koje zalaze ormarushe koje se gore sakrivaju od znatizeljnih pogleda, a ciji vlasnik sporadicne homofobne ispade osoblja rjesava "ispod stola" pa cak i izvodjenjem ostecenih na veceru.
Ocito je homofobni ispad prema djevojkama (ako je to uopce bio a sad na kraju diskusije nisam bas ni u to sigurna) Prajdu opet posluzio samo kao povod za obracun sa zadnjim bastionom ormarusha u Zagrebu.
Otvoreni napad na ormarushe vise ne prolazi - al zato homofobija uvijek pali.
Pa cak i kad se pojavi samo u tragovima.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

MarkizaPride
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la MarkizaPride » 31 svi 2011 14:24

Ja ne mogu vjerovati. Mislim neke stvari se nikada ne mijenjaju. :srce:

Da, homofobni i seksistički ispad je bio ( :luda: ) i sva solidarna podrška tim ženama s prajdove strane bila je neupitna, i to vrijedi za sve one koji će se ikada ubuduće javiti. Mi im nikada nećemo reći da "prihvate realnost".

Da, (auto)homofobni vlasnik prostora u susretu sa djevojkama i sa mnom osobno se ispričao, i nije, sukladno dogovoru, poslao javnu ispriku. Više je javno opravdanje, al eto, ne možemo sada ustrajat u "tragovima".

Da, vlasnik KICa je ponudio sve i svašta za "uzvrat", od prostora do koječega, beskrajnih opetovanih susreta, na što nismo pristali, jer, prvenstveno zato što on misli da je ova situacija ravna "posluživanju hladne kave", a ne o političkom i k tome javnom problemu, uza svu dobru volju mislim da se nismo i nećemo nikada razumjeti.

Da, djevojke kojma se to dogodilo su od krvi i mesa, i doista, vjerovala ili ne, nisu pristale na takav tretman, i Zagreb Pride je jedini koji je stao na njihovu stranu i uvijek ćemo u takvim situacijama to činiti.

Da, i u slučaju kada je homofobija "u tragovima".

Homofobija i autohomofobija, ista je stvar. Barem Zagreb Pirdeu. Bilo da se radi u KIC-u, birtiji Ante na Glavnom kolodvoru ili Klubu navijača Dinama. Bilo da dolazi od pedera ili fašista. Samodopadnog ili bahatog vlasnika. Bilo da je njegovo ime javno ili pod pseudonimom. Svi će dobiti isti tretman.

Jasno da će poneki peder ili lezba pomisliti da će u KICu biti slobodniji nego u birtiji Ante, da li zbog urbane legende ili zbog toga što se taj čumez nalazi na Gay Gudide Zagreb, sasvim svejedno, i poželjeti se zagrliti ili, nedabojže, poljubiti, što može rezultirati bujicom uvreda "u tragovima".

No nije samo KIC problem, evo koliko je meni poznato, radi se i o autohomofobnom i profiterskom peder-logoru Kolaž, te urbano-homofobnim prostorima poput Virtuoza u Kneza Mislava, Titušu, Bacchusu (evo još jednog okupljališta ormaruša), te, da imamo pravu iznimku koja potvrđuje pravilo, redneck bar - Gaj na Branimirobvoj tržnici.

Onda kada osobe kojima se slično to dogodilo u navedenim birtijama, ili nekim drugima, budu spremne o tome progovoriti, dobit će i ovi isti tretman. Do tada, baš kao i sa KIC-om do pred neki dan, perpetuirat ćemo urbanu legendu o leglu (auto)homofobije.
:kiss5:

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 31 svi 2011 14:59

MarkizaPride je napisao/la:Homofobija i autohomofobija, ista je stvar. Barem Zagreb Pirdeu. Bilo da se radi u KIC-u, birtiji Ante na Glavnom kolodvoru ili Klubu navijača Dinama.
Nesto se bas ne sjecam da je ikada bila pokrenuta bilo kakva aktivnost protiv ova dva zadnja prostora iako mi je tesko povjerovati da tamo nikada nije bilo homofobije. No za KIC se sjecam u vise navrata.
MarkizaPride je napisao/la:Da, (auto)homofobni vlasnik prostora
Da, u pravu si - neke stvari se nikada ne mjenjaju.
Progon tzv. ormarusha uvijek je daleko zanimljivija aktivnost nego borba za prava i protiv konkretne homofobije (na primjer u Anti na kolodvoru ili Klubu navijaca Dinama).
Kao i registriranje u jeku rasprave pod novim nickom, jer se ocito pod starim ne usudis pisati.... :kava:
kao sto nedavno napisah: kako bi se ta pojava mogla nazvati? Forumska ormarusha? :haha: :haha: :haha:
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

MarkizaPride
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: transrodna osoba

Post Postao/la MarkizaPride » 31 svi 2011 16:07

Joj što volim čitanje teksta (s razumjevanjem). :srce:
Onda kada osobe kojima se slično to dogodilo u navedenim birtijama, ili nekim drugima, budu spremne o tome progovoriti, dobit će i ovi isti tretman. Do tada, baš kao i sa KIC-om do pred neki dan, perpetuirat ćemo urbanu legendu o leglu (auto)homofobije.
Ne znam kada je ovakva akcija bila protiv KICa. Ja čovjeka sada prvi put vidio. I bilo je doista najgluplje gubljenje vremena u životu, sa zaključkom zašto su te djevojke uopće out, bolje bi u životu prošle.

"Progon" authomofobnih ormaruša koji izbacuju pedere i lezbe iz svojih prostora ili čine im boraviše u njima nesnosno, jednako je "zanimljiv" kao i "progon" homofoba. Posao kao i svaki drugi. Doduše, da se ne valjam sada s tobom u blatu, prepustit ću ti da izvrćeš teze. To je uostalom jedio što vidljivo dobro radiš. :predaja:

Popeye

Post Postao/la Popeye » 31 svi 2011 17:22

ow je napisao/la:
Popeye je napisao/la:bilo mi je čudno da u članku iz jutarnjeg čovjek daje izjavu, a ne piše koji čovjek. nepotpuna informacija.
Nije li jedan clanak u Jutarnjem slaba argumentacija da bi se nekome dao epitet "vjecno anoniman"?
ow je napisao/la:OK - malo sam se nespretno izrazila.
No, hajde da se ne hvatamo za svaku rijec
take your own advice. :)

ow
necu se registrirati
Kontakt:

Post Postao/la ow » 31 svi 2011 17:47

MarkizaPride je napisao/la:Doduše, da se ne valjam sada s tobom u blatu, prepustit ću ti da izvrćeš teze. To je uostalom jedio što vidljivo dobro radiš. :predaja:
Kad smo vec kod izvrtanja teza da vidimo sta se nalazi u ovoj tvojoj recenici:
MarkizaPride je napisao/la:"Progon" authomofobnih ormaruša koji izbacuju pedere i lezbe iz svojih prostora ili čine im boraviše u njima nesnosno, jednako je "zanimljiv" kao i "progon" homofoba. Posao kao i svaki drugi.
Djevojke nitko nije izbacio iz KIC-a.
Dodir_svile (jedna od djevojaka) na gejhaeru je događaj opisala na sljedeći način:
Dakle, cura i ja smo dosle na kavu (zapravo nam je trebao wc, kava je bila usput) i bile smo jedini gosti unutra. Narucile smo i sjele, as usual. Posto kava nije stizala godinama, uzele smo fotić i fotkale se, just for fun. I tad je dosla ta neka...rekla bih gospodja, ali nije, jer je kreten, pa cu je zvati tako. Dakle, dosla je ta kretenoidna zena, koja je valjda vlasnica ili nesto, jer je prije toga nesto govorila konobaru sta da radi. Pitala nas je jesmo li narucile, pa sam ja rekla da jesmo (sto mi je bilo cudno da me pita, jer sam narucila za sankom, kad sam krenula u wc, i ona je stajala kraj sanka i rekla "Samo izvolite." :eyebrow: ). Onda je rekla "Vi ste obje cure?" To mi je isto bilo cudno da me pita jer mi nije djelovala slabovidno, a ni mi nismo bas takve da se ne vidi da smo cure :ceka: I onda nam je rekla, sa nekim kao fol ljubaznim smijeskom, da se ne grlimo i da se odmaknemo i ponasamo pristojno. :nezna: Zagrljaj se sastojao od toga da sam ja curi prebacila ruku oko ramena, a ona se primakla kako bi mogla stati u fotku. Neš ti nepristojnosti. Onda sam pitala tu spodobu sta je nepristojno u zagrljaju, na sta nije odgovorila nista (ili je nesto smrljala) i otisla do sanka svojim poslom. Nakon cega smo i mi ustale i otisle.
Temeljem ovoga događaja ste vi odlučili "prognati" autohomofobnu ormarushu vlasnika po medijima iako isti NIJE prisustvovao nemilom događanju, a djevojkama se ispričao i još vama ponudio "sve i svašta od prostora do koječega".
Mislim da smo ovom raspravom odista potpuno rasvijetlili pravu prirodu ovog otvorenog pisma.
MarkiziPrajdu zahvaljujem na suradnji, bez njega bi daleko teže bilo rasvijetliti ovaj skriveni dio namjera ZG Prajda koji se nalazi ispod deklarirane borbe protiv homofobije.
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Popeye

Post Postao/la Popeye » 31 svi 2011 18:30

ow je napisao/la:
Temeljem ovoga događaja ste vi odlučili "prognati" autohomofobnu ormarushu vlasnika po medijima
da, i baš zbog toga je pismo upućeno goranu pavletiću.

no, ti si htjela "iščitati" i ništa te u tome ne bi zaustavilo.
meni se vise ne da. sretno. :)

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 31 svi 2011 22:06

ipak kic nije xs :D svi ti bircevi su isti, tko ce vise znat gdje sjedis :D
eto. bilo mi je zanimljivo popricati sama sa sobom :)
Measure of a woman is her sense of humor

Odgovorite