kako je izgledalo vase outanje roditeljima?
-
dalanija
U mom slucaju to uopce nije problem... S obzirom na to da mi se smisao zivota svodi na dolaska do diplome, poprilicno vremenaa, znam koliko ce moji biti sretni zbog toga kada je budem imala u rukama. E kada se pojavi toliko njihove srece, da prelazi granice spustit cu ih izjavom, znate ona sto je za Novu bila kod nas u posjeti , tad ce bit prije par godina, e to je moja cura. Tako da opet budu u normali ili u depresiji. Valjda ce shvatiti da je zelena grana sa mnom u nihovom pojmovniku ipak crna pa ce odustati od svih preodgojnih mjera i kukanja. Nekako mi ih je milo i bas ih volim, al ta da ladim?
Za sada imam jednu osobu, best friendicu koja je luuuda, sve zna( moja potpora, sampouzdanje i ostalo i tako poznam neke cure s curama ili bez, vidim kako je njima, pa majku mu ako bas svi dignu ruke od mene... ala mira i ljepote.... he he.
nemam problema sa iznosenjem sebe, ali uvijek zaboravim da bi to mozda trebalo iznijeti na vidjelo, jer mi nije vazno... kad dodje dodje, kad bude bude. Nisu ni moji mutavi valjda vec kuze, a vidim i maminu facu nakon sto joj kazem, znala sam ja odmah, jer moja mama sve zna nakon sto joj kazem, pa cak i kada lazem samo zato da vidim kako ce reci znala sam ja odmah. A sta cu? Taku me mater napravila... he he.
svasta su oni sa mnom prosli, a presutna komunikacia i hvatanjeistine u mutnoj vodi... a sta da ladim? trudim se biti dobla...
izmedju jave i sna nista ne boli pa ni ni takav razgovor skidanja njihovih vizija...
Za sada imam jednu osobu, best friendicu koja je luuuda, sve zna( moja potpora, sampouzdanje i ostalo i tako poznam neke cure s curama ili bez, vidim kako je njima, pa majku mu ako bas svi dignu ruke od mene... ala mira i ljepote.... he he.
nemam problema sa iznosenjem sebe, ali uvijek zaboravim da bi to mozda trebalo iznijeti na vidjelo, jer mi nije vazno... kad dodje dodje, kad bude bude. Nisu ni moji mutavi valjda vec kuze, a vidim i maminu facu nakon sto joj kazem, znala sam ja odmah, jer moja mama sve zna nakon sto joj kazem, pa cak i kada lazem samo zato da vidim kako ce reci znala sam ja odmah. A sta cu? Taku me mater napravila... he he.
svasta su oni sa mnom prosli, a presutna komunikacia i hvatanjeistine u mutnoj vodi... a sta da ladim? trudim se biti dobla...
izmedju jave i sna nista ne boli pa ni ni takav razgovor skidanja njihovih vizija...
- FatalFemme
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
situacija je sve gora..
ne pricam vise niti sa mamo niti sa starim.
stari mi se tako zaprijetio da selimo , mjenjam broj telefon i sl.
fakat ne zelim biti dio crne kronike, ugroziti svoj zivot i prije svega zivot svoje najdraze, da bi neki ptspovac izvrsio onu kamenarsku- ja sam te napravio, ja cu te i smaknuti.
fakat ne zelim biti dio crne kronike, ugroziti svoj zivot i prije svega zivot svoje najdraze, da bi neki ptspovac izvrsio onu kamenarsku- ja sam te napravio, ja cu te i smaknuti.
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~
FatalFemme je napisao/la:situacija je sve gora..
- didi0gisele
- Status: Solo
- didi0gisele
- Status: Solo
ne mogu vjerovat da je tako strašno.. uf, moji starci su zakon!When for the last time you close your mouth, your words and soul will belong to the world of no place no time.
- Pi
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
Isti moj tata...FatalFemme je napisao/la:situacija je sve gora..
No ja im ne bih rekla. Radije ću se udati. Pa nisu muškarci tako loši, možda nađem dobrog.
Whatever makes you happy
Whatever you want
Whatever you want
- whatever
Linija manjeg otpora, ha?
Samo se prvo zapitaj koliku cijenu si spremna platit za taj svoj lakši način.
:pod_dojmom_mnogih_udanih_žena_na_forumu_lejtli:
Baš mi je žao da je tako.
Nadala sam se da će sve biti okej na kraju.
Samo se prvo zapitaj koliku cijenu si spremna platit za taj svoj lakši način.
:pod_dojmom_mnogih_udanih_žena_na_forumu_lejtli:
Nadala sam se da će sve biti okej na kraju.
Epizodna uloga.
- miuccia
o jadna fatalušo...bas mi je zao sta je tako fakd ap ispalo.
inace sam stvarno fascinirana tvojim outanjem i odabranim
rijecima.mislim da si napravila najbolje sta si mogla i da ti
nema sta bit krivo(iako to nigdi nisi rekla,al za slucaj da mozda
predbacujes sama sebi da si mogla bit takticnija).
ja sam u slicnoj situaciji sa svojom starateljicom, i iako
znam da sam u pravu, cesto pomislim da sam mogla efektnije
stvari rec pa bi mozda i reakcija bila malo pozitivnija...
however,look on the bright side-samostalno si čeljade, pa se eto mozes
i odselit i poslat ih u qu.a starce stavi na akciju.
inace sam stvarno fascinirana tvojim outanjem i odabranim
rijecima.mislim da si napravila najbolje sta si mogla i da ti
nema sta bit krivo(iako to nigdi nisi rekla,al za slucaj da mozda
predbacujes sama sebi da si mogla bit takticnija).
ja sam u slicnoj situaciji sa svojom starateljicom, i iako
znam da sam u pravu, cesto pomislim da sam mogla efektnije
stvari rec pa bi mozda i reakcija bila malo pozitivnija...
however,look on the bright side-samostalno si čeljade, pa se eto mozes
i odselit i poslat ih u qu.a starce stavi na akciju.
Painkillers are a girl´s best friend...
-
ninamithril
FatalFemme,žao mi je zaista.
ja sam iz malog mjesta u BiH. samo je moja priča skroz drugačija. moji znaju od moje 16 godine. nikakvih problema nisam imala. u moju kuću je dolazilo brdo žena, sve su ih moji starci upoznali. "selo" sigurno priča,ali nitko im se to nije usudio u facu reći. jedino mi brat ne zna,ali je on još mali. dakle, ipak može ispasti dobro,ali moji starci su zaista liberalni, i što im je jedino važno je da sam živa, zdrava i sretna.
i da, mama mi želi i to što prije platiti umjetnu oplodnju.
ja sam iz malog mjesta u BiH. samo je moja priča skroz drugačija. moji znaju od moje 16 godine. nikakvih problema nisam imala. u moju kuću je dolazilo brdo žena, sve su ih moji starci upoznali. "selo" sigurno priča,ali nitko im se to nije usudio u facu reći. jedino mi brat ne zna,ali je on još mali. dakle, ipak može ispasti dobro,ali moji starci su zaista liberalni, i što im je jedino važno je da sam živa, zdrava i sretna.
i da, mama mi želi i to što prije platiti umjetnu oplodnju.
- flowery
Evo sad sam pročitala onaj dugi govor od fatalfemme, mislim svaka joj čast što je oko toga razgovarala sa mamom pa barem i preko sms-a, ja se definitivno ne bih usudila to svojima reći. Mislim osamostalila se jesam ali bosancima je to definitivno teško objasnit, mama bi možda to nekako i prožvakala ali stari-neeeema šanse, već me i sad tlači i ispituje kako to da nemam dečka a imam već 24 godine. Ej pa oni su već spremili i lovu za moju svadbu, ma užas. Zašto je teže reći istinu ocu nego majki.
Nije nama lako pa jedino što tražimo od njih je da nas podrže u našim odlukama i da su tu kad ih trebamo jer boli me briga za mišljenje drugih ljudi, ako znam da me moji podržavaju.
Nije nama lako pa jedino što tražimo od njih je da nas podrže u našim odlukama i da su tu kad ih trebamo jer boli me briga za mišljenje drugih ljudi, ako znam da me moji podržavaju.
- WIRGINIA WOOLF
-
ninamithril
po mom osobnom iskustvu ima istine. tata me se već odricao par puta)zbeg nekih drugih stvari), ali mama se nije dala smesti i danas je sve ok.WIRGINIA WOOLF je napisao/la:ili zbog tog što su majke ipak više povezane s djecom od očeva..jabooka31 je napisao/la:mozda zbog toga sto su zene manje homofobne. iako za to nema dokaza.
anđelčić
- FatalFemme
moja stara je vise homofobna od starog.
stari to svede na primarne istinkte- pobunis se, dobijes sapom, pobunis se i hoces otici-fizicki okrsaj.
odselila sam sa svojom jedinom pravom obitelji- mojom zenom.
najvise mi je pomogla kroz ovo sve , cak i kad me napadala, na grub nacin me protresla iz tog straha od njih, od kojeg sam isla linijom manjeg otpora u tom procesu outanja.
zadnje sam im rekla da ih ne zelim u tom stanu gdje sam zivjela, da nema smisla da se vidimo kad ce se sve svesti na suze , optuzivanje, nasilje.
stara poludjela, sve kao sram te bilo,sve smo ti dali, tako nam vracas. okreces nam ledja itd..
kad sve podcrtam i otvorim oci- bolno je izgubiti ne njih kao osobe, jer kao takve su nule, vec roditeljske figure.
ali kad malo bolje razmislim- nikad ih nisam niti imala. njihova pogresna ljubav u kojoj je jedino bitna kontrola i da mi se pokaze da imaju nadasve potpunu moc nad mojim zivotom ucinila je da vidim sve drugim ocima.
razgovori, pa cak i rasprave sa najmilijom, ucinile su me cvrscom .
ne padam vise na njihove suze, lazi, ucjene.
oni se prijete da mene ne zele.
ne, ja njih ne želim.
čuti, vidjeti, imati išta sa njima.
ikada više.
ljudi govore, kao smiriti će se, proći će ih.
a znate šta?
iskreno?
boli me briga šta će njima biti, hoće li ih proći ili neće.
oni su za mene prekriženi.
oni su ti koji su odabrali da bude ovako.
oni su ti koji su ovo sami sebi prizvali.
i nema druge prilike.
ja nastavljam dalje, sitne oziljke mozda imam, ali imam najdivniju zenu pored sebe koja mi znaci sve na svijetu i predstavlja vecu obitelj i sigurnost i ljubav nego sto sam ikad od njih imala.
i imam familiju.. njenu .. koju mogu zvati svojom.
stari to svede na primarne istinkte- pobunis se, dobijes sapom, pobunis se i hoces otici-fizicki okrsaj.
odselila sam sa svojom jedinom pravom obitelji- mojom zenom.
najvise mi je pomogla kroz ovo sve , cak i kad me napadala, na grub nacin me protresla iz tog straha od njih, od kojeg sam isla linijom manjeg otpora u tom procesu outanja.
zadnje sam im rekla da ih ne zelim u tom stanu gdje sam zivjela, da nema smisla da se vidimo kad ce se sve svesti na suze , optuzivanje, nasilje.
stara poludjela, sve kao sram te bilo,sve smo ti dali, tako nam vracas. okreces nam ledja itd..
kad sve podcrtam i otvorim oci- bolno je izgubiti ne njih kao osobe, jer kao takve su nule, vec roditeljske figure.
ali kad malo bolje razmislim- nikad ih nisam niti imala. njihova pogresna ljubav u kojoj je jedino bitna kontrola i da mi se pokaze da imaju nadasve potpunu moc nad mojim zivotom ucinila je da vidim sve drugim ocima.
razgovori, pa cak i rasprave sa najmilijom, ucinile su me cvrscom .
ne padam vise na njihove suze, lazi, ucjene.
oni se prijete da mene ne zele.
ne, ja njih ne želim.
čuti, vidjeti, imati išta sa njima.
ikada više.
ljudi govore, kao smiriti će se, proći će ih.
a znate šta?
iskreno?
boli me briga šta će njima biti, hoće li ih proći ili neće.
oni su za mene prekriženi.
oni su ti koji su odabrali da bude ovako.
oni su ti koji su ovo sami sebi prizvali.
i nema druge prilike.
ja nastavljam dalje, sitne oziljke mozda imam, ali imam najdivniju zenu pored sebe koja mi znaci sve na svijetu i predstavlja vecu obitelj i sigurnost i ljubav nego sto sam ikad od njih imala.
i imam familiju.. njenu .. koju mogu zvati svojom.
~YOU HAVE TO DO STUFF THAT AVERAGE PEOPLE DONT UNDERSTAND, BECAUSE THOSE ARE THE ONLY GOOD THINGS~
Pa, nije lose sto si otisla...
No sad samo polako
prije nego ozenis curu na naglo i krenete radjati malu djecu ce jos proci dosta vremena i promjena..
Starci se ipak najcesce skuliraju. Ako ne zbog sebe i tebe, onda zbog toga zbog okoline, za pocetak.
Ti slobodno budi svoja i odjebi zauvijek ikakvu varijantu sa samarelama i sapama. Pozovi im policiju ak dodje do toga, no tu im se ne daj...
No nadam se da ipak nece, da ce se dovoljno usrati kad vide da se ne vracas nakon 2 dana.
I koliko god bila ljuta i ponosna, probaj ipak nekako razmisljati u tom smjeru da se ta situacija jednog dana smiri. Ak nis drugo, zbog sebe, jer ces im zamjerati i biti ogorcena, i to ce te grist na duge staze..
Pripremi se da ce za to trebati puno vremena..
I u ovim situacijama mi je pametno sto vani udruge imaju program za mlade gay ljude koji ukljucuju pomoc u ovakvim situacijama.. ehhh...
No sad samo polako
Starci se ipak najcesce skuliraju. Ako ne zbog sebe i tebe, onda zbog toga zbog okoline, za pocetak.
Ti slobodno budi svoja i odjebi zauvijek ikakvu varijantu sa samarelama i sapama. Pozovi im policiju ak dodje do toga, no tu im se ne daj...
No nadam se da ipak nece, da ce se dovoljno usrati kad vide da se ne vracas nakon 2 dana.
I koliko god bila ljuta i ponosna, probaj ipak nekako razmisljati u tom smjeru da se ta situacija jednog dana smiri. Ak nis drugo, zbog sebe, jer ces im zamjerati i biti ogorcena, i to ce te grist na duge staze..
Pripremi se da ce za to trebati puno vremena..
I u ovim situacijama mi je pametno sto vani udruge imaju program za mlade gay ljude koji ukljucuju pomoc u ovakvim situacijama.. ehhh...
"..jedini lijek je uzeti jetru krastace, cvrsto je oviti oko vrata i pod svjetlom punog Mjeseca nag stati u bacvu ispunjenu ocima jegulja.."
- FatalFemme
hmm. samo da te nadopunim s malo cinjenica, da
netko ne bi pobrkao moju situaciju.
ja sam samostalna i zivim odvojeno od njih vec pet godina. odvojeno as in u drugoj drzavi.
sto bas nije previse pomoglo da i dalje imaju previse utjecaja na mene, previse zahtjeva i previse upliva u to sto ja radim, zelim i sl.
naravno sve fino upakirano u roditeljsku brigu, tako da ne skuzis onaj prijelaz kad pocnes raditi sve manje sto ti hoces a sve vise sto oni zele.
sa svojom ljubavi sam vec ohoho mjeseci u sretnoj vezi i zivimo skupa vec poprilicno dugo.
znaci , nije tu nista naglo, nepromisljeno i sl.
jedini pridjev nagao ide uz narav mog oca.
mislim da svi propustate cinjenicu da svojim roditeljima ne biste trebali oprastati i popustati samo zato jer su vam roditelji.
biologija puno puta nema veze sa emocijama, kao sto je prikazano u mom slucaju.
nema tu vremena koje treba proci, nema tu pokusaja, smirivanja.
nije uopce trebalo doci do ove situacije, koju su sami slozili.
nadalje, nema u meni niti ljutnje, niti razocarenja niti laznog ponosa.
ima samo tuge zbog gubitka jos jednom napominjem roditeljskih FIGURA kao takvih i vjerujte mi samo je ostalo jedno veliko OLAKSANJE koje raste iz dana u dan , zajedno sa spoznajemo da sam tek sada slobodna, spremna za zivot kakav imam, zelim i zasluzujem.
netko ne bi pobrkao moju situaciju.
ja sam samostalna i zivim odvojeno od njih vec pet godina. odvojeno as in u drugoj drzavi.
sto bas nije previse pomoglo da i dalje imaju previse utjecaja na mene, previse zahtjeva i previse upliva u to sto ja radim, zelim i sl.
naravno sve fino upakirano u roditeljsku brigu, tako da ne skuzis onaj prijelaz kad pocnes raditi sve manje sto ti hoces a sve vise sto oni zele.
sa svojom ljubavi sam vec ohoho mjeseci u sretnoj vezi i zivimo skupa vec poprilicno dugo.
znaci , nije tu nista naglo, nepromisljeno i sl.
jedini pridjev nagao ide uz narav mog oca.
mislim da svi propustate cinjenicu da svojim roditeljima ne biste trebali oprastati i popustati samo zato jer su vam roditelji.
biologija puno puta nema veze sa emocijama, kao sto je prikazano u mom slucaju.
nema tu vremena koje treba proci, nema tu pokusaja, smirivanja.
nije uopce trebalo doci do ove situacije, koju su sami slozili.
nadalje, nema u meni niti ljutnje, niti razocarenja niti laznog ponosa.
ima samo tuge zbog gubitka jos jednom napominjem roditeljskih FIGURA kao takvih i vjerujte mi samo je ostalo jedno veliko OLAKSANJE koje raste iz dana u dan , zajedno sa spoznajemo da sam tek sada slobodna, spremna za zivot kakav imam, zelim i zasluzujem.
- Rock Faerie
- Ja sam: ne želim se identificirati
Ja sam oduvijek bila čudna i drukčija od drugih tako da su moji to lakše prihvatili.
Ali da nisam mislila da im mogu reći, ne bi to napravila.
Sad svi do kojih mi je stalo znaju za mene.
S vremenom je sve bolje.
Nema pravila, svako outanje je individualno.
Ali da nisam mislila da im mogu reći, ne bi to napravila.
Sad svi do kojih mi je stalo znaju za mene.
S vremenom je sve bolje.
Nema pravila, svako outanje je individualno.
They share a look in silence and everything is understood
-
slatk@
joj ovo "bla" je bilo za probu...tek sam se regala i napisala sam cijeli roman koji očito nisam postala...aaaaa 
evo ispočetka...uh...
Fatalfemme svaka čast tebi i tvojoj curkici koja ti je cijelo vrijeme bila podrška...
Sad kad sam pročitala ove tvoje postove baš sam se zamislila, jer imamo roditelje jako sličnih "zadrtih" razmišljanja. Ja samo čekam da mi naiđe ona prava pa da se i ja outam. Ne želim kroz to prolaziti sama, znam da će biti jako gadno.
Dosadio mi živjeti u vlastitoj sjeni, želim biti slobodna. Sad su mi 22 godine i dosadilo mi je slušati roditelje i rodbinu kad god se sretnemo "a gdje ti je dečko? ti si lijepa cura, mislio sam da ćeš ga naći čim dođeš u zagreb..."i slične gluposti...ludim više od toga, samo se smješkam ko glupačica, a tako bi im slatko u facu rekla IMAM CURU. joooj...koliko god se toga bojim, toliko i jedva čekam taj najhrabriji čin koji ću napraviti...
evo ispočetka...uh...
Fatalfemme svaka čast tebi i tvojoj curkici koja ti je cijelo vrijeme bila podrška...
Sad kad sam pročitala ove tvoje postove baš sam se zamislila, jer imamo roditelje jako sličnih "zadrtih" razmišljanja. Ja samo čekam da mi naiđe ona prava pa da se i ja outam. Ne želim kroz to prolaziti sama, znam da će biti jako gadno.
Dosadio mi živjeti u vlastitoj sjeni, želim biti slobodna. Sad su mi 22 godine i dosadilo mi je slušati roditelje i rodbinu kad god se sretnemo "a gdje ti je dečko? ti si lijepa cura, mislio sam da ćeš ga naći čim dođeš u zagreb..."i slične gluposti...ludim više od toga, samo se smješkam ko glupačica, a tako bi im slatko u facu rekla IMAM CURU. joooj...koliko god se toga bojim, toliko i jedva čekam taj najhrabriji čin koji ću napraviti...
- FatalFemme
meni je bilo olakšavajuće što am imala svoju ljubav uz sebe, ali to nikako ne bi trebao biti glavni motiv za necije outanje, vec onaj da prestanes lagati sebi i drugima.
sto duze vrijeme bude prolazilo sve ćeš teže osjećati taj teret a da ne govorimo da će biti sve teže to reći.
uradi to zbog sebe, tako da kad nadjes svoju ljubav nemate opterecenje od skrivanja i outanja, jer ce vam se to uplesti u vezu bespotrebno.
sretno
sto duze vrijeme bude prolazilo sve ćeš teže osjećati taj teret a da ne govorimo da će biti sve teže to reći.
uradi to zbog sebe, tako da kad nadjes svoju ljubav nemate opterecenje od skrivanja i outanja, jer ce vam se to uplesti u vezu bespotrebno.
sretno
-
Black_feniks
- FatalFemme
kod mene nije bilo rijec o razumnim/nerazumnim roditeljima jer je to tako iluziorno da njihovo stvarno psihicko/karakterno stanje tek vidis kad se outash.
outanje je za nekog proces, a netko to odradi odmah u jednom danu.
meni odugovlacenje nije donijelo nista dobro, samo vise patnje sa svih strana.
tlacila sam sebe i ljude oko sebe.
a sad nema sanse da cu od nekog trpiti homofobno ponasanje a tu osobu zovem prijateljem, poznanicom, roditeljem, sestrom i sl.
imam zero tolerance prema tome.

outanje je za nekog proces, a netko to odradi odmah u jednom danu.
meni odugovlacenje nije donijelo nista dobro, samo vise patnje sa svih strana.
tlacila sam sebe i ljude oko sebe.
a sad nema sanse da cu od nekog trpiti homofobno ponasanje a tu osobu zovem prijateljem, poznanicom, roditeljem, sestrom i sl.
imam zero tolerance prema tome.