Recimo da sam izgubila najveći dio svog društva iz škole (i to isključivo mojom krivnjom i nema načina da se iskupim - nema veze sa seksualnom orijentacijom, barem ne neke prepoznatljive). A trebam biti tamo još tih nekoliko mjeseci, koje ne bih htjela provesti sama odnosno isključivo s društvom iz mlađih generacija. E sad, dvije moje poznanice iz škole, mislim da su skupa (nisam posve sigurna da nisu samo jako bliske prijateljice, ali sve - njihovo međusobno ponašanje u školi, natpisi na fejsbuku, kak ih neki gledaju... - upućuje da su intimne... prije su obje imale dečke, ali znam da to ništa ne znači). Inače mi se ne čini da imamo baš puno toga zajedničkog, ako išta. Ali, pada mi na pamet da bih ih možda mogla "iskoristiti" za "ulazak u lez/bi svijet" i u stvarnosti, da ne piskaram samo po internetu (kao što ste mi nedavno i ovdje preporučili
Frendice?
-
FofL
Frendice?
Nije neki naslov ali nemam bolji...
Recimo da sam izgubila najveći dio svog društva iz škole (i to isključivo mojom krivnjom i nema načina da se iskupim - nema veze sa seksualnom orijentacijom, barem ne neke prepoznatljive). A trebam biti tamo još tih nekoliko mjeseci, koje ne bih htjela provesti sama odnosno isključivo s društvom iz mlađih generacija. E sad, dvije moje poznanice iz škole, mislim da su skupa (nisam posve sigurna da nisu samo jako bliske prijateljice, ali sve - njihovo međusobno ponašanje u školi, natpisi na fejsbuku, kak ih neki gledaju... - upućuje da su intimne... prije su obje imale dečke, ali znam da to ništa ne znači). Inače mi se ne čini da imamo baš puno toga zajedničkog, ako išta. Ali, pada mi na pamet da bih ih možda mogla "iskoristiti" za "ulazak u lez/bi svijet" i u stvarnosti, da ne piskaram samo po internetu (kao što ste mi nedavno i ovdje preporučili
). Kako da im se približim, kako da ih pitam "jesu li" i bi li me mogle, hm, uvesti u društvo?
- pineapple14
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
-
FofL
Hm, da, a što ako ipak nisu (ili nisu raspoložene za dijeljenje tog sa mnom ni s ikim) pa me otračaju cijeloj školi da volim cure?pineapple14 je napisao/la:Pitaš ih isto ovako kao što si i ovdje pitala
Postoje neki "diskretni signali", neki suptilni način da se to pita, tako da cure koje vole cure skuže a hetero cure nemaju pojma o čemu je riječ pa samo slegnu ramenima i zaborave? A da ne pomisle slučajno da sam homofobka (jer sam u prvom razredu bila
- alice
ah, srednja škola..davno je to bilo... no ako se sad pokušavam sjetiti, ja sam se uvijek na neki način pokušavala uplesti u društvo cure koja me zanimala (npr.za vrijeme odmora ako se vani pušilo, žicala bih cigaretu ili upaljač ili sl....) pa bi s vremenom izašli na kavu kao cijelo društvo, pa s vremenom samo nas dvije.. no, nakon prvog koraka, par pivica subotom navečer, samo navedi na tu temu (npr.vidjela si negdje na netu da ima neka serija, bla bla..)i prati reakciju. s vremenom reci da je to ok s tobom, pa ti se možda i povjere
ah, šta je pričam... u svakom slučaju, sretno:)
ah, šta je pričam... u svakom slučaju, sretno:)
'At the center of non-violence stands the principle of love.'
Martin Luther King
Martin Luther King
-
FofL
- pineapple14
Re: Frendice?
ovo posljednje je najbolji savjet. Pusti cijelu srednju skolu, pripremi se za fakultet da ga upises (drugim rijecima, intenzivno se posveti ucenju
) a kad u tome uspijes, tamo si nadji pravo drustvo i kreni u bolji zivot