UGANDA - Potpišite peticiju: Save Frank's life

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
LORI
Ja sam: lezbijka
Kontakt:

UGANDA - Potpišite peticiju: Save Frank's life

Post Postao/la LORI » 11 vel 2010 15:13

slika

Dragi/e prijatelji/ce,

Ugandanski parlament se priprema donijeti novi brutalni zakon koji bi gej osobe kažnjavao zatvorom – čak i smrću.

Početne internacionalne kritike natjerale su Predsjednika da zatraži da se zakon preispita, ali nakon opakog ekstremističkog lobiranja, zakon izgleda spremnim za usvajanje i prijeti se masovnim progonima i krvoprolićem.

Opozicija ovom zakonu raste, uključujući od strane Anglikanske crkve. Ugandanski zagovornik za gej ljudska prava Frank Mugisha piše: Ovaj zakon će nas dovesti u ozbiljnu opasnost. Molim vas, potpišite peticiju i kažite ostalima da stanu uz nas – ako postoji velik globalan odgovor, naša vlada uvidjeti će da će Uganda postati internacionalno izolirana prihvaćanjem predloženog zakona, te ga odbiti.

Odluka se očekuje ovih dana, a samo će neodoljiv val svjetskog pritiska biti dovoljan da se spasi Frankov život i život mnogih drugih. Napravimo ogromnu peticiju da zaustavimo zakon smrti za homoseksualne osobe – kliknite na link da se pridružite, i proslijedite ovaj e-mail:

POTPIŠITE PETICIJU

Zagovorinici ovog zakona tvrde da on brani nacionalnu kulturu, ali njegovi najžešći kritičari su upravo iz Ugande. Svećenik kanon Gideon Byamugisha jedan je od mnogih koji nam je pisao – on kaže
Taj zakon povrijeđuje naše culture, tradicije i vjerske vrijednosti koje naučavaju protiv netolerancije, mržnje i nasilja. Trebaju nam zakoni koji će štititi ljude – ne oni koji će ih ponižavati, ismijavati, progoniti i masovno ubijati.
Odbijanjem ovog opasnog zakona i podržavanjem povećanja opozicije možemo pomoći pri postavljanju važnog presedana. Izgradimo masivnu potporu Ugandanskim borcima za ljudska prava i spasimo živote zaustavljanjem ovog zakona – potpišiti klikom na link

PETICIJA

Peticija će biti dostavljena Predsjedniku Museveniju, članovima odbora za reviziju i Ugandanskim ambasadama diljem svijeta do kraja ovog tjedna dok nije prekasno, te vladinim ključnim donatorima.

Ovaj zakon predlaže doživotnu robiju za bilo koga tko je osuđen za istospolne odnose te smrtnu kaznu za “serijske prijestupnike”. Pripadnici/e NVO-a koje rade ne sprečavanju širenja HIV-a bogu biti osuđene na do 7 godina zatvora za “promoviranje homoseksualnosti”. Čak su i članovi javnosti suočeni sa do 3 godine zatvora ako ne prijave homoseksualno ponašanje policiji unutar 24 sata!

Sa nadom i odlučnošću,
Alice, Ricken, Ben, Paul, Benjamin, Pascal, Raluca, Graziela i cijeli Avaaz tim

VIŠE MOŽETE PRONAĆI NA:

Afričko pismo predsjedniku Ugande da odbaci Protu-homoseksualni zakon
Vođa crkve Ugande označava anti-gej zakon “genocidom”
Procjena utjecaja anti-homoseksualnog zakona na ljudska; Sylvia Tamale, dekanica Pravnog fakulteta na ugandanskom sveučilištu Makerere

pineapple14
Spol/rod: žensko

Re: UGANDA - Potpišite peticiju: Save Frank's life

Post Postao/la pineapple14 » 11 vel 2010 23:34

Malo me strah potpisati peticiju pravim imenom i prezimenom. Ili sam možda samo paranoična?

Mea!
Status: U vezi

Re: UGANDA - Potpišite peticiju: Save Frank's life

Post Postao/la Mea! » 11 vel 2010 23:39

pineapple14 je napisao/la:Malo me strah potpisati peticiju pravim imenom i prezimenom. Ili sam možda samo paranoična?
Kliknem, vidim da treba ime i prezime... Pa sam samo x kliknula... Obje smo paranoične, a tko i nebi bio kad je riječ o hladnokrvnim ubojicama.
Volim te K.

Odgovorite