invalid_user je napisao/la:ma nekako mi se cini da je vecini (dakle ne svima nego vecini) tih "dugogodisnjih" parova (a tu ubrajam i one "zdravije" i one nenormalne) jedina izlika nakon sto vecina toga izblijedi i svede se na naviku - taj brend dugogodisnje veze. izlika za daljnje koprcanje u tom malenom neredu koji se prodaje pod "ljubav".
samo moje misljenje na osnovi vidjenog.

istina je da se onaj početni žar potroši. tek bi suprotnost bila nenormalna. ali taj početni žar zamijeni nešto puno kvalitetnije: razumijevanje, prijateljstvo, ljubav. meni je to puno bitnije od one početne zaluđenosti. i puno mi je draža kava u nedjelju ujutro koju mi skuha, nakon šta smo večer doma provele, nego li da smo cijelu noć bile vani, pa se mamurne ustale u podne. ima nešto i navike. ali ja osobno volim naviku i volim znati šta će reći na neku moju određenu rečenicu ili već unaprijed znati kako će mi izgledati dan.
a da ima hrpa tih dugogodišnjih veza gdje jedna drugu izbacuju iz stana i sl. gluposti, ima. i da ima onih koje se drpaju sa svima okolo a kasnije se prodaju pod djevicu mariju, ima.
ali ima i onih koji su okej, koji ne prekidaju i koji ne rade excese, niti sebi, niti drugima. uz puno truda, puno razumjevanja i kompromisa. jer, ipak..nitko od nas nije savršen..i svaki put kad #ona# napravi neku pogrešku, samo se trebam sjetiti da je ONA ta koja zna kako sa mnom. i skidam joj kapu radi toga.
"U pravu si. Oprosti što sam se trudio da budeš sretna. Oprostii i što sam se brinuo za svaku sitnicu, a sve da tebi bude dobro. Pokušavajući ukloniti tugu sa tvog lica, stvorio sam tugu na svom! To je moja jedina greška."