Moje radno iskustvo su ljetni poslovi koje sam radila od 15-te godine.
Mala digresija: Baš sam razmišljala koliko sam propustila radeći tako i to sve, no opet dobra stvar svega toga je što radeći tako mlad naučiš cijeniti novac, rad i trud.
Prvi posao mi je susjed ponudio i kod njega sam radila dva ljeta. Iduće ljeto sam posao našla preko mamine poznanice, iduća dva ljeta preko susjede, čiji zet ima restoran i tražio je radnike. Predzadnji posao sam našla preko prijatelja, njegov otac ima restoran, a zadnji posao mi je ponudio sam vlasnik, jer mu je trebao radnik, a sviđalo mu se kako ja radim i to sve (njegov posao se nalazi preko puta tog restorana, tako da smo se često viđali).
Uglavnom, radila sam 7 ljeta, promijenila 5 poslova i ni jedan nisam našla klasičnim načinom, javljajući se na oglas, svi su bili preko veze ili su mi bili ponuđeni.
Dosta sam radila i na crno, a čak i kad sam imala učenički/studentski ugovor, mnogo tih određenih sati nije bio prijavljeno, nego mi isplaćeno na ruke.
Ti moji ljetni poslovi su svi bili u turizmu, tako da me ne mori to što sam upadala preko veze.
Trenutno sam redovni student i nemam pojma što ću bit kad narastem
Opcija da odem van mi je prihvatljiva, poželjna čak, ali tko još zna što će bit dok ja diplomiram.
Što se tiče toga da svatko tko želi može naći posao, donekle se i slažem, ali meni je glupo da netko s diplomom ide konobarit ili čistit zahode. Da, nije to ispod časti i ako moraš, sve je to u redu, no, ako sam već uložila tolike godine svog života na obrazovanje, i ako su moji uložili toliko novca u isto, pa neću baš ić radit bilo što, to mi je kao da omalovažam cijeli taj trud i proces.
Naravno, ovo se samo odnosi na situaciju da mi egzistencija ne ovisi o tome, onda naravno da bih išla radit što bilo.