''U samo 17,5 posto od ukupno 126 velikih filmova prikazanih u 2015. vidjeli smo LGBT likove, što je jednako rezultatu prošlogodišnjeg izvješća, međutim očigledan je pad u kvaliteti prikaza tih likova ocjenjuje se u izvještaju.''
Hm..otvorila sam članak misleći da su se dotakli jednog drugog pitanja koje je dosta aktualno ovih dana (Nirya će znati :lexa:
Imo, lgbt vdljivost u filmovima i posebno serijama je zadnjih godina skroz ok. Da, voljela bih da ih je više. Da se mene pita, većina ženskih likova bi bile bi iili gay cure (
S druge strane, kvaliteta filmskih lgbt priča ili likova je po meni puno bitnije pitanje, jer skoro pa uopće nema kvalitetnih (isprofiliranih) lgbt odnosa i likova u filmovima. U serijama da, odnosno puno više u svakom slučaju, ali i tu je teško naći dojmljiviji lezbijski/biseksualni ženski lik koji će preživjeti više od jedne/dvije sezone prije neg ju ubije random metak namijenjen nekom drugom.
I da, filmska industrija svakako više voli pedere. Ne znam zašto je tome tako, više gay-eva vlada hollywoodom?