Foto: newalbumreleases.netU svibnju 2010. Zaz je izdala prvi album, nazvan samo ZAZ. Tri godine kasnije dočekali smo "Recto Verso" na kojem je manje-više ostala stanovitom retro-zvuku, modernoj verziji Edith Piaf.


Album je najavila pjesmom "ON ira", koju je za nju napisao Kerredine Soltani. On je Zaz i otkrio te za nju napisao bezvremensku "Je veux". Novi album nastavak je odličnog debitantskog albuma. Životna filozofija je ostala ista, sve je spontano, veselo i šareno.

Pjesme koji bih izdvojila su "Gamine", idealna za auto na putu za more. Pa zatim "La Lune" i "Oublie LouLou"... Zaz u punom sjaju.

Ona je inače započela svoju karijeru 2001. u bendu "Fifty fingers". Kad je krenula u solo karijeru, ostala je vjerna fuziji bluesa, jazza i soula. Studirala je glazbu, violinu, klavir i gitaru. Izlaskom njezina prvog albuma postala je miljenica, kako publike tako i medija. Francuski časopis Telerama za nju je tad napisao: "Širi se trač da će Zaz biti otkriće ljeta". Tako je i bilo.

Rasprodana europska turneja, Japan, Kanada, Švicarska, Turska, a sretnici iz zagrebačkoga Doma sportova prošle su godine uživali u fantastičnoj svirci. Godine 2010. proglašena je za najizvođenijeg francuskog izvođača izvan Francuske, što je zaista velik uspjeh ako znamo da Francuzi i nisu baš zastupljeni na svjetskoj glazbenoj sceni.

Sve u svemu, nasljednik prvog albuma nije razočarao. I opet će obilježiti ljeto!

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.