Foto: arhivaZvijezde filma "Blue is the Warmest Colour" u svojem su posljednjem razgovoru za medije otkrile ne tako vedru stranu snimanja francuskoga filma koji je osvojio prestižnu nagradu na filmskom festivalu u Cannesu.

Adèle Exarchopoulos i Léa Seydoux složile su se da vjerojatno više nikad neće raditi s Abdellatifom Kechicheom. Francusko-tuniski redatelj koristio je prilično neugodne i nasilne metode kako bi glumice natjerao da što realističnije dočaraju radnju filma.

Desetominutna scena seksa, označena kao središnji dio filma, snimana je čak 10 dana, a scena nasilne svađe između dviju glumica trajala je dugačkih sat vremena jer redatelj nije dozvolio simulacije.

Nehumani uvjeti snimanja ili redateljev perfekcionizam?

"Može se jasno vidjeti da patimo. Najgore je bilo snimati scenu svađe. Toliko me puta udarila, a Kechiche je samo urlao: "Udari je! Udari je ponovno!", ispričala je uoči američke premijere za Daily Beast 19-godišnja Exarchopoulos, a prenosi Guardian.

"Da se film snimao u Americi, svi bismo završili u zatvoru", tvrdi 28-godišnja Seydoux. "Snimao je s tri kamere tako da su scene svađe trajale sat vremena. Tijekom tog snimanja morala sam je (Exarchopoulos) gurnuti kroz staklo na vratima i viknuti "Sad odlazi!", a ona je svom snagom zatvorila vrata, porezala si ruku, krvarila i plakala. Kechiche je na sve to samo rekao "Ne, nismo još gotovi! Sve moramo snimiti ponovno ", objasnila je glumica pozadinu snimanja scene svađe.

Autorica knjige razočarana ekranizacijom

Što se tiče snimanja scene seksa, Exarchopoulos je otkrila da je na setu provela 10 dana. "Mislile smo da ćemo samo snimiti scenu seksa i nastaviti s ostalim scenama. No, samo smo se na tome zadržali čak 10 dana. Znaš da ćeš taj dan biti gola i snimati u različitim seksualnim pozama, a meni je to bilo veoma teško jer nisam upoznata s lezbijskim seksom", prepričala je glumica.

"Na samom festivalu u Cannesu okupile su se sve naše obitelji pa mi je bilo toliko neugodno da sam za vrijeme te scene morala prekriti oči. Redatelj mi je rekao da samo zamislim da to nisam ja, ali to sam bila ja i nisam mogla pobjeći od te činjenice. Zamislila sam da sam na nekom udaljenom otoku, ali sam sve čula i zbog toga nisam uspjela izbjeći neugodu. Scena zaista traje predugo", dodala je Exarchopoulos.

Film je naišao na val domaće i inozemne kritike, ali ni to nije spriječilo žiri u Cannesu da ga proglasi ne samo najboljim u konkurenciji nego i da nagrade dodijeli redatelju i protagonisticama. Iako se požalila na nehumane uvjete snimanja, Exarchopoulos je svoje iskustvo opisala ko "edukativno" i "zahvalila Bogu na osvajanju Zlatne palme" jer je "iskustvo bilo toliko stravično". "Sad je super jer svi vole film i postat će veliki hit", zadovoljno je komentirala 19-godišnja Francuskinja.

Autorica knjige prema kojoj je film snimljen, Julie Maroh, nije zadovoljna Kechicheovom ekranizacijom. Nazvala je film "smiješnim" i "porno-uratkom". Izrazila je žaljenje i razočaranje što u svoj projekt nije uključio prave lezbijke.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.