Foto: YouTubeZagrebačka publika imat će jedinstvenu priliku pogledati dokumentarni film "Right2Love" o životima LGBT obitelji u šest država Europske unije.

LGBT roditelji u filmu govore o svim problemima i situacijama koje su morali riješiti kako bi mogli imati djecu te o tome kako izgleda običan dan u krugu njihovih LGBT obitelji.

Iza ovog projekta stoji španjolska udruga FLG (Families Lesbianes i Gais) koja je nastavila s filmskim aktivnostima nakon uspjeha dokumentarca "Homo Baby Boom", o životu šest španjolskih LGBT obitelji.

"Right2Love" bavi se razlikama u pravnom položaju LGBT osoba u zemljama članicama EU. U filmu o svojim poprilično različitim iskustvima govore LGBT obitelji iz Francuske, Švicarske, Nizozemske, Italije i Grčke te dvije obitelji iz Španjolske, od kojih je jedna iz Katalonije.

Autori filma pokušali su naći LGBT obitelji iz Poljske i Bugarske, ali im to nije pošlo za rukom, budući da su one u pravilu odbijali sudjelovati u projektu. Bojali su se mogućih negativnih posljedica koje bi im donijelo pojavljivanje u filmu.

Svi zainteresirani mogu doći na projekciju filma u u nedjelju, 22. prosinca, u 18 sati u klubu MaMa.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.