Student humanističkih znanosti, dijete branitelja i deklarirani homoseksualac, Renato Samardžić, odlučio je snimiti video i objasniti svojim sugrađanima i sugrađankama zašto 1. prosinca moraju izaći referendum i zaokružiti "protiv".

"Kažu da je oko 10 posto populacije homoseksualno. Zvuči malo? Zvuči li i dalje malo kad vam kažem da je to oko 700 milijuna ljudi? Kako se onda osjeća jedan homoseksualac u vrijeme kad mu se danas pokušavaju ograničiti prava za sutra? Revoltirano!

Meni, kao građaninu Republike Hrvatske, kao studentu humanističkiih znanosti koji u peteročlanoj obitelji živi samo od tatine plaće i braniteljskom stipendijom koja u komadu stiže tek završetkom akademske godine i kao otvorenom homoseksualcu, inicijativa "U ime obitelji" zajedno s referendumom o braku koji je uspjela organizirati, želi ograničiti prava koja tek želim imati.

Ono što još nemam, a želio bih imati s partnerom jesu zajednički kredit, zajednički stan, zajedničko prezime, zajednička prava na posjete u bolnici, zajedničko dijete koje ćemo posvojiti. Budite humani i nemojte ograničiti prava 10 posto ljudi u Hrvatskoj - 440 tisuća. Izađite na referendum i glasajte protiv!"

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.