Foto: arhivaPrije nekoliko mjeseci zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je gradski prostor udruzi U ime obitelji, a sada je pozitivno riješio i njihovu molbu za dodjelu financijskih sredstava potrebnih za pokrivanje režijskih troškova u spomenutom gradskom prostoru.

Zauzvrat U ime obitelji treba se obvezati da će Uredu gradonačelnika dostaviti izvješće o utrošenim sredstvima u roku od 30 dana od dana izvršenja, javlja tportal.

Bandićeva odluka objavljena je i obrazložena na službenoj stranici Grada Zagreba u sklopu Akata gradonačelnika. Naime u obrazloženju stoji da se udruga U ime obitelji iz Zagreba obratila Gradu Zagrebu sa zamolbom za financijskom potporom zbog pokrivanja režijskih troškova u prostoru koji im je na korištenje prethodno dodijelio također gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik je odlučio udovoljiti njihovoj zamolbi i donirati im 10 tisuća kuna jer je, kako piše u obrazloženju, riječ o udruzi koja radi na promicanju zaštite braka i obitelji kod državnih, regionalnih, lokalnih te međunarodnih tijela i ustanova. Također je istaknuto da U ime obitelji radi na zaštiti kolektivnih interesa rođene i nerođene djece, mladih, trudnica, roditelja, obitelji i drugih. U Uredu gradonačelnika ustvrdili su u tekstu obrazloženja da spomenuta udruga radi i na organiziranju edukacijskih kampanja i inicijativa prijateljskih prema braku i obitelji.

Gradonačelnik Bandić odlučio im je stoga financijski uskočiti u pomoć jer su "iako osnovani tek prošle godine, pokrenuli demokratske procese na dobrobit cijelog društva i u narednom razdoblju planiraju niz aktivnosti sukladno registriranoj djelatnosti".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.