Foto: L-Beach
Najveći njemački i europski festival posvećen samo ženama ove godine slavi svoj peti rođendan i donosi iznimno bogat program, a organizatorice očekuju i do pet tisuća posjetiteljica.

Idilično odmaralište Weissenhäuser Strand od 8. do 11. svibnja ove godine pretvorit će se u najveću žensku zabavu u Njemačkoj i Europi. Riječ je o festivalu L-BEACH koji je sloganom "Glazba, djevojke, zabava i praznici" prošle godine privukao četiri tisuće posjetiteljica. Uz brojne koncerte i slušaone, festival priprema i večeri poezije, književne radionice i još mnogo toga.

U pet godina postojanja, L-BEACH je sve popularniji među ženama, pogotovo lezbijkama i biseksualkama. Koliko je privlačan govori i podatak o gotovo rasprodanim ulaznicama već u prvim danima 2014., a po kvaliteti programa njemački festival ozbiljno parira američkim Dinah Shore i Michfestu. Cijene ulaznica se kreću od 25 do 140 eura.

Više od 15 posto posjetiteljica stiže izvan Njemačke i imaju samo riječi hvale za festival. "Ne možemo ni izraziti svoje oduševljenje odjekom kojeg festival ima", izjavila je jedna od organizatorica Claudia Kiesel i najavila bogat program.

Neke od izvođačica na festivalu bit će pop duo 2raumwohnung, švedski indie band The Sounds, zatim LAING i Sookee iz Berlina. Među DJ-ima će se naći Krystalroxx iz Engleske, Luxury (Pacha Club Ibiza) i Whitney Day. Posebna gošća festivala je glumica Janina Gavankar (lik Papi u seriji "The L Word") koja će najaviti svoj film "Who’s afraid of Vagina Wolf".

Uz kulturno-zabavni program organizatorice su pripremile i brojne sportske aktivnosti, speed dating i tečajeve plesa.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.