Rezultati najnovijeg ispitivanja javnog mijenja (Odoxa) pokazuju kako 73 posto Francuza ne želi da desnica ukine zakon o bračnoj jednakosti, a čak 56 posto glasača desne stranke UMP istog je stava.

Naime, tema o mogućem ukidanju zakona došla je u javnost nakon što je Nicolas Sarkozy, koji se sada već otvoreno sprema za nove izbore 2017., izjavio da je debata o bračnoj jednakosti "ponizila tradicionalne obitelji".

Bivši predsjednik nije doduše otvoreno poručio da je za ukidanje zakona, no zna se da je to stav krajnje desnice (Marine Le Pen) i smatra se da je tim potezom Sarkozy nastojao osvojiti što više simpatija među glasačkim tijelom krajnje desnice.

Većina ispitanika u anketi, njih 81 posto (reprezentativni uzorak od 1001 osobe postignut metodom kvota) smatra da bi glavne teme trebale biti socijalne i ekonomske (nezaposlenost, porezi, kupovna moć). Samo četiri posto ispitanika smatra da bi u prvom planu trebale biti teme kako što su nacionalni identitet i bračna jednakost.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.