Nakon što je protiv gradonačelnika Milana Bandića ponovno podignuta optužnica za pogodovanje udruzi "U ime obitelji", ta udruga ponovno pokušava skrenuti pozornost na sebe. Ovaj put riječ je o kaznenoj prijavi protiv Sandre Benčić iz Centra za mirovne studije.

Kako navode, razlog je "javno poticanje na nasilje i mržnju".

"Gospođa Benčić kao pravnica i djelatnica Centra za mirovne studije kroz duže vremensko razdoblje koristi medijski prostor zloupotrebljavajući slobodu govora i potiče na diskriminaciju protiv članova i podupiratelja udruge 'U ime obitelji'. Prema podnesenim prijavama, gospođa Benčić difamira udrugu 'U ime obitelji', a time i sve one koji je podupiru, tj. iznosi neutemeljene i iracionalne optužbe, laži, stereotipe i predrasude kako bi u očima javnosti opravdala odnosno racionalizirala mržnju prema U ime obitelji, njezinim članovima i podupirateljima", stoji, među ostalim, u priopćenju.

"Kontinuirano izloženi govoru mržnje i diskriminaciji"

Zamjeraju joj i "javne pozive da se članovima ili podupirateljima 'U ime obitelji' uskrati pravo javnog nastupa te brojnim neistinitim tvrdnjama poput one da 'U ime obitelji' zagovara oduzimanje prava jednoj skupini te da zagovara potpuno slobodno tržište i kapitalizam unutar kojeg radnička prava, jednakost na tržištu rada i prava žene neće značiti ništa".

U nastavku se žale kako su kontinuirano izloženi govoru mržnje i diskriminaciji već gotovo dvije godine, zbog svojih zalaganja za zaštitu i promicanje braka kao zajednice žene i muškarca, obitelji i prava djeteta na oca i majku.

Zaključuju da državne institucije dosad nisu učinile gotovo ništa kako bi kroz protekle dvije godine od diskriminacije i govora mržnje zaštitile hrvatske građane koji podupiru vrijednosti za koje se zalaže "U ime obitelji", pa su bili "prisiljeni sami poduzeti raspoložive pravne korake u vidu priloženih tužbi".

Dakle, udruga koja traži ukidanje Zakona o životnom partnerstvu i negira prava LGBT građanki i građana Hrvatske nastavlja sebe prikazivati žrtvom.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.