Vjeroučiteljica Snježana Majdandžić–Gladić, autorica niza prezentacija za učenike o kojima je Crol.hr pisao u tekstu "Ovako se građanski odgoj prezentira na satovima vjeronauka", uputila je prijavu nadležnim državnim tijelima prijavivši između ostalih i autoricu tog teksta Sandru Livajić, pogrešno je nazivajući "aktivisticom GOOD inicijative".

Kako vjeroučiteljica navodi, prijavila je  "Anu Brakus, Martinu Horvat i Sandru Livajić, zatim GONG, Jutarnji list, njihovu novinarku Mirelu Lilek, Index.hr, Tportal.hr, portal N1 i neke druge portale" za nelegalno miješanje u obrazovni sustav, te kaznena djela uskrate slobode govora, savjesti i vjeroispovijesti, kaznena djela vrijeđanja i ponižavanja vezana uz posao koji obavljam, kaznena djela prijetnje, strašenja, uznemiravanja, uvrede, klevete, sramoćenja, javnog poticanja na nasilje i mržnju, te zločin iz mržnje (Kazneni zakon, čl. 127., 130., 133., 139., 147., 148., 149.), kao i kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, a koji su svi proistekli iz takvog oblika uzurpiranja formalnoga obrazovanja.

Poziv na kazneni progon

Osim što ne razlikuje novinare od aktivista, vjeroučiteljica slabo poznaje i kaznena djela za koja prijavljuje. Naime u tekstu "Ovako se građanski odgoj prezentira na satovima vjeronauka" nema niti jedne riječi o gospođi vjeroučiteljici, već je tekst prenošenje rečenica iz prezentacija s njezine internetske stranice "Vjera i djela"https://allweednews.com/how-to-clone-cannabis/

Da ponovimo, u jednoj od tih prezentacija za satove vjeronauka, između ostalog, stoji kako se "pobačena djeca često bacaju u smeće, koriste za kreme za pomlađivanje i regeneraciju kože, za izradu cjepiva i lijekova, a neki tvrde da se fetusi se čak i jedu u Kini i Tajvanu kako bi osigurali pomlađivanje", no o tome se, očito, ne smije ni pisnuti.

Nije jasno tko ju je i na koji način zastrašivao, prijetio, uznemirivao, vrijeđao, tko je i kako poticao na nasilje i mržnju. Dapače, ona u tekstu "Ministarstvo kulture kao vreća bez dna korupcije i kriminala" između ostaloga kaže: "Temeljni problem Republike Hrvatske, onaj iz kojega izviru sva ostala zla, jesu 'nevladine' sekularističke udruge, infiltrirane u svaku poru institucionalnog i svakodnevnog života, a koje nam kao državi prekrajaju sve ono što čini nacionalni, vjerski i svaki drugi identitet, agresivno namećući takve bezvrijednosti koje po sebi zaslužuju kazneni progon i koji nipošto ne bi izostao u iole demokratskoj zemlji".

Dakako, te sekularističke udruge "mahom su sastavljene od nehrvata koji imaju zadaću otvoreno provoditi prosrpsku i protukatoličku politiku, odnosno redovito je riječ o udrugama koje bi zbog svoga protudržavnog djelovanja morale biti zabranjene i osobama koje bi po svim demokratskim standardima morale biti procesuirane".

Civilizacija smrti, fašističke metode i rad protiv Republike Hrvatske

No, u cijelom tekstu koji je napisala Sandra Livajić, a koji je objavljen na portalu Crol.hr, nema niti jedne rečenice posvećene gospođi vjeroučiteljici, već je su tek prenesene rečenice iz prezentacija, doslovno i pod navodnicima.

Vjeroučiteljica je podigla prijavu i za "nelegalno miješanje u obrazovni sustav, te kaznena djela uskrate slobode govora, savjesti i vjeroispovijesti, kaznena djela vrijeđanja i ponižavanja vezana uz posao koji obavljam, kaznena djela prijetnje, strašenja, uznemiravanja, uvrede, klevete, sramoćenja, javnog poticanja na nasilje i mržnju, te zločin iz mržnje (Kazneni zakon, čl. 127., 130., 133., 139., 147., 148., 149.), kao i kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, a koji su svi proistekli iz takvog oblika uzurpiranja formalnoga obrazovanja".

Nadalje, u samom tekstu u kojem obrazlaže koga je sve i zašto prijavila, "sekularističko aktivistički sektor" od kojeg je "krenuo izravan napad", odnosno od "tzv. GOOD inicijative, koja okuplja veći broj takvih civilnih udruga" iste te udruge optužuje da se "bore za civilizaciju smrti, za LGBT i rodnu ideologiju, a (neke od njih) izravno rade i protiv Republike Hrvatske".

Zakon o životnom partnerstvu "otvara vrata nezakonitim migracijama, trgovanju ljudima, seksualnom roblju i pedofiliji"

Jednako tako, potvrđuje kako se slaže s tvrdnjom iz prezentacije o braku i obitelji u kojoj stoji kako su " po brak i obitelj posebno opasne LGBT i rodna ideologija koje u ime lažne tolerancije nameću izopačene ideje i fašističkim metodama uništavaju sve one koji ne prihvaćaju ono što oni pokušavaju nametnuti".

U tom svjetlu, zanimljiv je tekst mr. Petra Marije Radelja, očito nastao uoči donošenja Zakona o životnom partnerstvu u kojemu, među ostalim, stoji kako taj (tada) "predloženi zakon širom otvara vrata nezakonitim migracijama, trgovanju ljudima, seksualnom roblju i pedofiliji, preciznije pederastiji", pa će "stoga prema predloženom zakonu pojedinci željni 'svježega seksualnoga mesa' mogu vabiti dječake i djevojčice iz Azije, Afrike i Južne Amerike da dođu živjeti s njima u Hrvatsku".

Bilo bi zanimljivo čuti što o tome misle novovjenčani parovi i obitelji. Uočava li netko možda kakve utužive insinuacije i teške klevete?

Kazneno djelo protiv računalnih sustava, programa i podataka, za koje je između ostalog prijavila, teško je i komentirati: njezine prezentacije su javno dostupne na internetu, na portalu "Vjera i djela", a ispod njih stoji kako su slobodne za preuzimanje.

Također, Majdandžić–Gladić izričito tvrdi: "Moja nastava je jedna stvar, a pisanje na portalu druga i nema baš nikakvog opravdanog razloga da ih se povezuje". Zašto ih je onda ona sama povezala na stranici Ekonomske i upravne škole Osijek, nije obrazložila.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.