Nakon što je u listopadu otkazana zbog "aktualne političko-stranačke dinamike" u Crnoj Gori, treća po redu Povorka ponosa Montenegro Pride ipak će se održati prije kraja godine i to 13. prosinca u Podgorici, priopćili su iz organizacije Queer Montenegro.

Organizacijski odbor Montenegro Pridea donio je odluku i o promjeni rute kretanja ovogodišnje Povorke ponosa, koja će biti odabrana uz konzultacije s predstavnicima policije, a organizatorima je bitno da ostane u središtu Podgorice, pišu Vijesti online.

"Vjerujemo kako su ostvareni uvjeti za mirno održavanje trećeg Montenegro Pridea, te da ćemo u nedjelju 13. prosinca zajedno s građankama i građanima Crne Gore, našim prijateljima, članovima obitelji i svima koji podržavaju naša temeljna ljudska prava biti u prilici mirno prošetati ulicama Podgorice za svaki crnogorski grad u kojem to još uvijek ne možemo učiniti i za svaku LGBTIQ osobu iz Crne Gore koja je prisiljena živjeti svoj život skriveno i u strahu", navodi se u priopćenju Queer Montenegra.

U Crnoj Gori su do sada održane tri Povorke ponosa. Prva koja je održana u srpnju 2013. u Budvi protekla je uz nasilje i nerede, a prvi Montenegro Pride, koji je održan u Podgorici na jesen iste godine protekao je bez fizičkih incidenata ali uz materijalnu štetu. Prošlogodišnji skup u Podgorici protekao je bez incidenata, no uz velike mjere sigurnosti. Povorka ponosa u Nikšiću je ove godine otkazana čak tri puta, zbog policijske procjene sigurnosne situacije.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.