Slijedom vijesti da su aktivisti molitvene zajednice "40 dana za život" u utorak ušli u krug KBC-a "Sestre milosrdnice" u Vinogradskoj, stiglo je i očitovanje ravnatelja.

U odgovoru na naš upit o tome je li aktivistima bio dozvoljen ulazak u krug bolnice, koji potpisuje Doc. dr. sc. Mario Zovak, stoji kako je KBC "Sestre milosrdnice" dopisom broj: 1/1-13871116 od 20. rujna 2016., molitvenoj inicijativi "40 dana za život" dao suglasnost da organizira miroljubivo molitveno bdijenje pred Kliničkim bolničkim centrom "Sestre milosrdnice".

Kažu i kako su u međuvremenu od glavnog organizatora miroljubivog g bdijenja zatražili da se, sukladno njihovoj suglasnosti, premjeste ispred bolnice.

Ovo je prvi slučaj direktnog ulaska u krug jedne bolnice zabilježen unazad dvije godine otkad postoji molitvena zajednica "40 dana za život", osim sporadičnih ulazaka u same objekte gdje su ostavljali letke i plakate pro-life tematike.

"Doček kraljeve kćeri"

No, čini se i kako se ponegdje unaprijed zna u koje bolnice žene dolaze obaviti prekid trudnoće te se poziva molitvenu zajednicu na okupljanje. S obzirom na zadnje događanje u Općoj bolnici Vukovar, postoje indicije da netko iz zdravstvenih krugova povezanih sa odjelom ginekologije i porodništva šalje informacije, čime se grubo krši niz zakona.

Naime, inicijativa "40 dana za život - Vukovar" na svojoj je stranici na Facebooku objavila poziv naslovljen s "Doček kraljeve kćeri" u kojem stoji kako je "najavljen dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu".

DOČEK KRALJEVE KĆERI Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve...

Posted by 40 dana za život - Vukovar on Monday, 3 October 2016

Ravnateljstvu Opće bolnice Vukovar poslali smo upit no do zaključenja članka nismo dobili odgovor.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.