Nekolicina hrvatskih katolika ovih se dana udružila u borbi protiv "nevidljivih neprijatelja (Ef 6, 11 – 13)", jer voljenu nam zemlju napadaju (bliskoistočni/domaćeizdajnički/povrtni) vampiri, a umjesto glogom i lukom svaki će pravi hrvatski muž već sutra na njih navaliti krunicom.

Za moguće zainteresirane, "Krunica za domovinu" ime je katoličke inicijative koja je na Dan neovisnosti organizirala javnu molitvu vjerujući da se "za domovinu i hrvatski narod treba boriti duhovnim sredstvima".

Organizator je "neformalna udruga (bratstvo)" Muževi katolici, a molili su za sljedeće: zahvalu za slobodu domovine i sve duše poginulih branitelja, zadovoljštinu za javne grijehe političara, njihove sablazni i nemoralne zakone, prošnju protiv "magije, okultizma, bogopsovke, obeščašćivanja Dana Gospodnjeg i svetinja, svađa, razdora, ubojstva, pobačaja, bludnosti, nemorala, homoseksualnosti, pljačke, mita i korupcije, nezakonitih migracija" te zavjet da "Hrvatska ostane vjerna Isusu Kristu, Djevici Mariji i Katoličkoj Crkvi".

Ideje za molitve

Čudno je, doduše, kad se već čitavu državu može promijeniti molitvom, što svećenici pred izbore poručuju građanima za koga glasati – da je sve tako lako, zašto ih jednostavno ne bi uputili da se pomole nad glasačkom kutijom, pa da se dogodi transsupstancijacija svih lijevo-liberalnih glasova u one HDZ-ovske. Procesija je trebala završiti u 11.15, kad su okupljeni trebali moliti krunicu na Trgu sv. Marka.

No, iako ništa ne poduzima kad se muževi katolici i ini reformatori mole pred bolnicama, Markov trg je Muževima instantno poslao odbijenicu "zbog štićenih osoba i programa" koji su se u to vrijeme odvijali na Trgu.

Kolumnistica je zaboravila da vampiri, dobri ili zli, ne postoje i da je njezin argument zapravo nevjerojatno štetan za Katoličku Crkvu i same izvorišne osnove Ustava Republike Hrvatske, kao i kad je onomad Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da se u slobodno vrijeme bavi jogom

Nije loše što je tako, jer su svoju molitvu mogli premjestiti samo nekoliko stotina metara dalje, pred Katedralu, gdje su se, recimo, mogli moliti protiv bludnih svećenika pedofila, njihovih nelegalnih migracija u manje župe kako bi se izbjeglo sudsko procesiranje, zapanjujućeg crkvenog bogatstva nakupljenog pljačkom zemljišta od tobožnjih heretika, držanju ljestava toj istoj nemoralnoj vlasti.

Sjetimo se, primjerice, kako je filmski bjegunac poznatiji i od Harrisona Forda – Ivica Todorić – utočište od uhićenja potražio upravo u Katoličkoj Crkvi, koja mu je u Londonu pružila pomoć kao i svakom tko "osjeća potrebu za Božjom blizinom". A kako im njegova bivša firma vraća – upravo širenjem okultizma i poganstva!

Nesretna neumrla Rajčica Rajka

Naime, kolumnistica portala Bitno.net Sanja Nikčević skrenula je pozornost na činjenicu da je jedan od popularnih Zdravoljubaca, Rajčica Rajka, zapravo – vampir! Ona upozorava kako se prodajom nesretne Rajke afirmiraju vampiri, krvopije koje zbog svojih grijeha ne mogu umrijeti do kraja i da suvremena umjetnost uvjerava djecu da ima dobrih i sretnih vampira, što nije točno.

No, kolumnistica je zaboravila da vampiri, dobri ili zli, ne postoje i da je njezin argument zapravo nevjerojatno štetan za Katoličku Crkvu i same izvorišne osnove Ustava Republike Hrvatske, kao i kad je onomad Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da se u slobodno vrijeme bavi jogom. Nikog nije, primjerice, zabrinulo što se Zdravoljupci, za koje je potrebno potrošiti 2500 kuna, na eBayu ili AliExpressu mogu pronaći za manje od 20 kuna.

Čudno je, doduše, kad se već čitavu državu može promijeniti molitvom, što svećenici pred izbore poručuju građanima za koga glasati – da je sve tako lako, zašto ih jednostavno ne bi uputili da se pomole nad glasačkom kutijom, pa da se dogodi transsupstancijacija svih lijevo-liberalnih glasova u one HDZ-ovske

Nisu se pretjerano zainteresirali ni je li ova papilova ijedno dijete pretvorila u gorljivog grickača celera Cvjetka koje umjesto deserta od roditelja razdragano traži šljivu Šteficu. Sreća je samo što se nisu zapitali kako Karfiol Karlo može biti brat Brokule Branka, jer to bi bila veća metafizička enigma negoli ona dobra stara koliko anđela stane na vrh igle.

Manifestacija se stoga, s obzirom na to da Muževi katolici strepe od gubitka muževnosti, mogla zaključiti i bacanjem Zdravoljubaca tehnikom kamena s ramena na hrpu koja će se, po uzoru na poljske svećenike koji su isto učinili s romanima o Harryju Potteru i Sumrak sagi, zapaliti uz nastup uživo Marka Perkovića Thompsona.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.