Poznati skandinavski proizvođač namještaja IKEA izazvao je žestoke prosvjede u Poljskoj. Naime, u novom zimskom katalogu namještaja kao obitelj je predstavila i dvojicu homoseksualaca. Ikea u katalogu pod naslovom 'Obiteljski život se mijenja.

Dobrodošli u nova vremena' nudi svoj namještaj za 12 različitih tipova obitelji. Među njima je i homoseksualni par bez djece. 

'Nemamo namjeru povući katalog. Homoseksualnost je jedan od elemenata suvremenog društva. Ne možemo to ignorirati', rekla je glasnogovornica lanca IKEA u Poljskoj. Internetom kola apel da se IKEA preplavi protestnim pismima i mailovima. Jedan od komentara je da se na ovaj način gay obitelj želi prvo na mala vrata usaditi u svijest ljudi, da bi se potom tražila legalizacija takvih brakova.

No još žešću reakciju izazvala je najava da će se objaviti američka bajka 'S Tangom nas je troje', koja govori o paru homoseksualnih pingvina. Tu dječju priču za poljsko tržište trebala bi izdati nevladina organizacija 'Kampanja protiv homofobije', piše Mondo.

Priča opisuje istiniti događaj iz zoološkog vrta u New Yorku gdje dva homoseksualna pingvina zajedno odgajaju mladunče Tanga. čitajući priču, poljski mališani bi se trebali naučiti toleranciji prema vršnjacima koje odgajaju dvije mame ili dva tate.

'To više nije učenje toleranciji, već obična promocija homoseksualnosti, zadiranje u nešto što je u nadležnosti roditelja', upozorio je član poljske konzervativne stranke Pravo i pravda.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.