dadt_militaryAmerička vojska će 20. rujna službeno dopustiti gejevima, lezbijkama, biseksualcima/kama i transrodnim osobama da služe svojoj zemlji.

Osim što će bez straha smjeti govoriti o svom privatnom životu, gejevi i lezbijke moći će kupovati novi časopis namijenjen homoseksualnim vojnicima.

Ured za obranu SAD-a 20. rujna će okončati politiku “Ne pitaj, ne govori” koja je dugi niz godina branila homoseksualcima služenje vojsci. Na isti datum, U.S. Army i Air Force dopustit će prodaju časopisa “OutServe” u vojnim bazama.

OutServe je neprofitna organizacija koja okuplja više od 3.000 LGBT vojnika. Članovi organizacije pokrenuli su u proljeće istoimeni časopis koji izlazi jednom mjesečno. U njemu se, među ostalim, nalazi rubrika s pitanjima čitatelja “Pitaj narednika”.

Organizacija će odati počast svim aktivnim deklariranim vojnicima, čija će imena objavti u rubrici “The OutHeroes Project”.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.