Kći poznatog južnoafričkog borca za ljudska prava i umirovljenog nadbiskupa Desmonda Tutua vjenčala se s dugogodišnjom partnericom na privatnoj svečanosti u Nizozemskoj.

Svećenica Mpho Tutu stupila je u građanski brak s dugogodišnjom partericom Marceline Furth u Nizozemskoj, a sretnu je vijest objavila Zaklada Desmond & Leah Tutu.

Furth je južnoafrička aktivistkinja za HIV/AIDS, a sudjelovala je i u kampanjama protiv siromaštva, rasizma, seksizma, homofobije i transfobije. Profesorica je pedijatrije na Sveučilišti Vrije u Amsterdamu. To je drugi brak za obje, a nakon svečanosti u Nizozemskoj par je najavio vjenčanje i u Južnoj Africi kasnije ove godine, piše Pink News.

Desmond Tutu bi radije išao u pakao kad bi otkrio da je Bog homofob

Desmond Mpilo Tutu je jedan od najutjecajnijih vjerskih vođa Afrike koji je svjetsku slavu stekao tijekom 1980-ih kao jedan od lidera borbe protiv apartheida i glasnogovornik ljudi bez prava glasa. Taj južnoafrički aktivist i umirovljeni anglikanski nadbiskup dobitnik je i Nobelove nagrade za mir (1984.), a koristio je svoj ugled u kampanjama za pomoć potlačenima i u borbi protiv AIDS-a, tuberkuloze, homofobije, siromaštva i rasizma.

Desmond Tutu s kćerkom Mpho

Prigodom početka UN-ove globalne edukativne LGBT kampanje prije dvije godine Desmond Tutu je rekao kako bi radije išao u pakao kad bi otkrio da je Bog homofob.

"Odbio bih otići u homofobni raj. Ne, radije bih rekao oprostite ali radije bih onda otišao na drugo mjesto. Ne bih štovao Boga koji je homofob i time pokazujem koliko mi je duboko stalo do ovog pitanja. Strastveno se zalažem za ciljeve ove kampanje kao što sam se borio i protiv apartheida. Po meni tu je riječ o borbi za istu stvar", izjavio je tom prigodom Tutu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.