Francuska organizacija Manif pour tous, koja je slavu stekla prošle godine žustro se buneći protiv uvođenja bračne jednakosti, trebala bi do kraja lipnja objaviti točan iznos svog prošlogodišnjeg proračuna i popis donatora.

Kako doznaje Metronews, organizacija je tijekom prošle godine raspolagala veoma respektabilnom svotom od 4,5 milijuna eura. Svota je tim impozantnija ako se uzme u obzir da je organizacija osnovana u listopadu 2012. Prema francuskim zakonima, svaka organizacija koja godišnje primi više od 150.000 eura donacija, obavezna je priložiti popis donatora. Kako piše francuski list, proračun je rezultat donacija sudionika prosvjeda, privatnih donatora i prodaje deriviranih proizvoda. 
 
Prema predsjednici organizacije Ludovine de La Rochère, radi se zapravo o "skromnom proračunu" kojeg je usporedila, ni manje ni više, nego s jednom od najvećih humanitarnih akcija godine u Francuskoj, Téléthon, na kojoj se, primjerice, prikupi i do 100 milijuna eura u nekoliko sati. Proračun je, nadalje, "skroman u odnosu na opseg njihovih akcija", tvrdi predsjednica. Većina proračuna otišla je na organiziranje velikih prosvjeda prošle godine, a smatra se da je samo jedan prosvjed s početka prošle godine koštao oko 700.000 eura
 
Navodno, u proračunu raspolažu trenutno s tek nekoliko tisuća eura te ostaje za vidjeti s kojim će sredstvima organizirati idući prosvjed u listopadu. Bračna jednakost u Francuskoj je izglasana, no Manif pour tous otvara nove fronte, borbu protiv medicinski potpomognute oplodnje za lezbijske parove (iako se dotična ne navodi u zakonskim projektima) te borbu protiv novog programa u školi koji ima za cilj osvijestiti rodne predrasude. 
 
Iako je bilo jasnih indicija, pa i priznanja, da su vođe pokreta primali novčana sredstva za svoj rad, u organizaciji i dalje niječu tu praksu
 
Točan popis donatora nije još poznat. Zasad su svoju podršku Manif pour tous potvrdile tek Udruga katoličkih obitelji, udruga Alliance Vita koja se bori protiv pobačaja te dvije župne crkve.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.