Kanadska glumica, svijetu poznatija po ulozi u filmu "Juno", pojavila se u petak kao gošća na konferenciji organizacije Human Rights Campaign i u dirljivom govoru otkrila tajnu koju je godinama čuvala.

"Danas sam ovdje s vama jer sam gej i zato što mislim da mogu utjecati na promjene. Mislim da mogu pomoći drugima da budu sretni i da se imaju čemu nadati. Osjećam osobnu i društvenu odgovornost", izjavila je 26-godišnja Ellen Page pred okupljenim sudionicima. "Dosta mi je skrivanja i laganja. Godinama sam patila zato što sam se bojala autati. Patio je moj duh, psihičko zdravlje i moje veze. I zato danas stojim ovdje, pred vama, s druge strane te boli", ponosno je izjavila Page i izazvala gromoglasan pljesak.

Glumica se proslavila filmom "Juno" 2007., a sada snima nastavak popularnog "X-Mena" "X-Men: Days of Future Past" te lezbijsku dramu prema istinitom događaju "Freeheld", u kojoj će glumiti partnericu Julianne Moore. "Ovo je pomalo čudno jer sam glumica i predstavljam industriju koja nam svima nameće standarde ljepote, dobrog života, uspjeha i ostale standarde koji su, moram priznati, utjecali i na mene", kazala je Page tijekom svog govora.

Glumica je otvoreno govorila o svojim mislima i strahovima te idejama koje su joj prolazile kroz glavu, želeći se na taj način približiti svakoj mladoj osobi koja upravo sada razmišlja kako reći svojim bližnjima da je gej i kako da živi zadovoljno i sretno. "U glavi se borite s idejama koje su vam drugi nametnuli i mislima koje do sada niste imali, a koje vam govore kako se trebate ponašati, oblačiti i kakvi morate biti. Pokušala sam se tome oduprijeti, biti autentična, slijediti svoje srce, ali to može biti jako teško", priznala je Page.

Spomenula je i tabloide koji su često o njoj znali pisati kao ljepuškastoj mladoj glumici koja se oblači kao dječačić. "Oblačim se tako jer se u tome osjećam ugodno", kazala je Page i nasmijala prisutne te dodala da rodna stereotipizacija nikoga ne zaobilazi. S ponosom je govorila o primjerima slavnih koji su učinili promjenu u društvu, poput američkog nogometaša Michaela Sama, glumice Laverne Cox i glazbenog dua Tegan i Sara Quin.

Svoj je nadahnjujući govor završila s dobrim željama za Valentinovo i povikom "Volim vas!". Svoju kolegicu podržale su brojne osobe iz Hollywooda, među kojima su Debra Messing, Jason Biggs, Kate Mara, Jesse Tyler Ferguson i mnogi drugi.

Govor pogledajte u cijelosti:

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.