Samo nekoliko sati nakon objave vijesti o prvoj osječkoj Povorci ponosa najavljenoj za rujan, očekivano, reagirali su i tamošnji lokalni političari.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, HDSSB-ov vijećnik Mario Opačak na sjednici Gradskoga vijeća pitao je čelnike Grada "jesu li dali dozvolu za održavanje ove manifestacije i koliko će se stotina tisuća kuna izdvojiti za njezino osiguranje", a posebno se obratio predsjedniku Gradskog vijeća Anti Đapiću upitavši ga hoće li on predvoditi "paradu koja će biti puna bičeva i lanaca".

Laburist Jaroslav Pecnik Opačkov istup nazvao je primitivnim, nakon čega je nastao metež u vijećnici te međusobna prozivanja vijećnika s konzervativnim stavovima poput HDSSB-ovog Krešimira Bubala i onih liberalnijih nazora, kao što je Pecnik.

"Neću sudjelovati u toj koloni, jer me ništa na to ne obvezuje. Kad bi Grad izdavao dozvole za ovakva događanja, ja bih bio protiv. Iako sam demokratičan čovjek, imam svoje stavove koje sam izrazio i glasujući za inicijativu 'U ime obitelji'", poručio je Đapić, dok je gradonačelnik Ivan Vrkić bio nešto umjereniji.

"Osijek je otvoren grad za sve i organizatori će, ako budu tražili, dobiti 5000 kuna, ali ja neću biti na čelu te parade, ako se ona zbilja organizira", poručio je.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.