Pisac Timothy Kurek, konzervativni kršćanin i bivši homofob po vlastitom priznanju, punih se godinu dana pretvarao da je gej da bi na vlastitoj koži iskusio reakcije okoline.

U njemu se nešto prelomilo nakon što mu je prijateljica priznala da je lezbijka i potreseno mu ispričala kako su je izbacili iz obiteljskog doma zbog toga, pa se Kurek prije tri godine odlučio na ovaj neobični pothvat kao dio istraživanja za knjigu The Cross in the Closet

 

Od "čovjeka punog predrasuda i homofoba", kako se opisao, Kurek je pojasnio kako se na ovaj način želio naučiti istinskoj empatiji prema ljudima koje je čitavog života progonio, piše Pink News. O tom je iskustvu i osobnom putovanju govorio na TedX predavanju, koje je ovako najavljeno:

"Nakon završetka eksperimenta, uspio je promijeniti ne samo vlastite stavove o homoseksualcima i svima koji su drugačiji, već i mišljenje svoje obitelji, te je postao živući primjer biblijske izreke 'Budite dobri jedni prema drugima, milosrdni, praštajte jedni drugima, kao što je i Bog u Kristu oprostio nama' ". 


 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.