Kad bi se prema muškarcima odnosili kao prema ženama ubrzo bi na vidjelo isplivao seksizam s kojim se žene svakodnevno susreću, a taj je svojevrsni sociološki eksperiment prikazan u videu u kojem žene govore muškarcima uobičajene stvari koje same moraju slušati na dnevnoj bazi. 

BuzzFeed u novom videu pod nazivom "If Men Got Insulted Like Women" (Kad bi muškarce vrijeđali kao žene) razotkriva svakodnevni seksizam kojem su izložene žene. Uobičajene uvrede na račun žena ovog su puta upućene muškarcima, piše Huffington Post.

Pa tako imamo situaciju gdje umjesto da muškarac kaže ženi "napravi mi sendvič", gledamo kako žena govori muškarcu "ispeci mi hamburger". Rečenica "nitko na poslu ne doživljava zgodnu ženu za ozbiljno" postaje "nitko na poslu ne doživljava zgodnog muškarca za ozbiljno" ili gledamo kako žena govori muškarcu "trebao bi se više smijati, bio bi toliko slađi" ili pak "mogao bi biti doista zgodan kad bi se samo malo potrudio".

Sve to otkriva kako seksizam može biti suptilan i njegovu široku primjenu u svakodnevnoj komunikaciji i koliko je ovakva vrsta komentara strašna za sve. 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.