Male curice
No, prije svega uvijek krivim društvo, počevši od roditelja, prijatelja, pa do same države i sličnih mastodonata!
Dvije cure su se skupa bacile sa zvonika? Mogla bi biti točna teorija o dvije zaljubljene cure koje u ovoj vukojebini od države ne vide svjetlo i podršku.
Moglo bi biti bilo što. No, uvijek je jedna od dvije osobe koje počine zajedničko samoubojstvo leader....to je uvijek tak....ona druga/drugi je malo labilnija osoba....
Sjetite se srednje škole; ako ste imale tu vibru u sebi da vas drugi slijede i obožavaju, neki, ali neki bi, pod vašim uvjeravanjem u bilo što, popustili i učinili nešto u što vi vjerujete, uvjerili se da i sami u to vjeruju.
Eh, osjetljive su to godine.
Svašta opet može biti razlog....no, jedan od najglupljih je onaj da su curice bile pod utjecajem samoubojstva u "Patnjama mladog Werthera" (????? :? ???) i da su se zbog toga ubile?! To sam pročitala u nekima od dnevnih novina, ne sjećam se kojima!
Mislim, debilno!
Ako nas je toliko puno generacija preživjelo tu knjigu i mnoge njoj slične gdje svi umiru ili se ubijaju zbog ljubavi ili drugih emotivnih činjenica ljudskog života, onda ne znam šta su time htjeli reči, navodeći to kao razlog?!
Kaj sad? Treba klincima zabranit lektiru, ili im treba davati samo happy end gumene slikovnice s kojima će se i igrati u kadi, i odrastati ko kreteni....
Bože moj, svašta!
Sorry, malo sam se zanijela u lamentiranju.
Dakle, žao mi cura, i bit će toga još i oduvijek je bilo....no odgovori su vjerojatno, vrlo jednostavni nama, koji objektivno gledamo....ali njima s toliko malo godina, svaki problem je drama i svijet i život su nepremostiva mutna rijeka...i umjesto da su im ti gluhi i slijepi oko njih pomogli (jer se to na djeci vidi) sada se čude i plaču...eh, katastrofa!
BTW, mislim da bi bilo dobro da se objave razlozi samoubojstva, jer svaki takav čin IMA PORUKU iz koje bi oni koji smatraju da su djeca njihovo vlasništvo i objekti za maltretiranje, mogli nešto i naučiti!