Djevojčice sa zvonika skočile u smrt

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Version
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la Version » 05 pro 2007 13:36

Da, prije svega, užasno me to šokiralo, u smislu da me rastužilo.
Male curice :cry: ...
No, prije svega uvijek krivim društvo, počevši od roditelja, prijatelja, pa do same države i sličnih mastodonata!
Dvije cure su se skupa bacile sa zvonika? Mogla bi biti točna teorija o dvije zaljubljene cure koje u ovoj vukojebini od države ne vide svjetlo i podršku.
:x
Moglo bi biti bilo što. No, uvijek je jedna od dvije osobe koje počine zajedničko samoubojstvo leader....to je uvijek tak....ona druga/drugi je malo labilnija osoba....
Sjetite se srednje škole; ako ste imale tu vibru u sebi da vas drugi slijede i obožavaju, neki, ali neki bi, pod vašim uvjeravanjem u bilo što, popustili i učinili nešto u što vi vjerujete, uvjerili se da i sami u to vjeruju.
Eh, osjetljive su to godine.
Svašta opet može biti razlog....no, jedan od najglupljih je onaj da su curice bile pod utjecajem samoubojstva u "Patnjama mladog Werthera" (????? :? ???) i da su se zbog toga ubile?! To sam pročitala u nekima od dnevnih novina, ne sjećam se kojima!
Mislim, debilno!
Ako nas je toliko puno generacija preživjelo tu knjigu i mnoge njoj slične gdje svi umiru ili se ubijaju zbog ljubavi ili drugih emotivnih činjenica ljudskog života, onda ne znam šta su time htjeli reči, navodeći to kao razlog?!
Kaj sad? Treba klincima zabranit lektiru, ili im treba davati samo happy end gumene slikovnice s kojima će se i igrati u kadi, i odrastati ko kreteni....
Bože moj, svašta!
Sorry, malo sam se zanijela u lamentiranju. :oops: :wink:
Dakle, žao mi cura, i bit će toga još i oduvijek je bilo....no odgovori su vjerojatno, vrlo jednostavni nama, koji objektivno gledamo....ali njima s toliko malo godina, svaki problem je drama i svijet i život su nepremostiva mutna rijeka...i umjesto da su im ti gluhi i slijepi oko njih pomogli (jer se to na djeci vidi) sada se čude i plaču...eh, katastrofa!
BTW, mislim da bi bilo dobro da se objave razlozi samoubojstva, jer svaki takav čin IMA PORUKU iz koje bi oni koji smatraju da su djeca njihovo vlasništvo i objekti za maltretiranje, mogli nešto i naučiti!
bezveze...

Rock Faerie
Ja sam: ne želim se identificirati

Post Postao/la Rock Faerie » 06 pro 2007 21:33

Nekako ih razumijem been there but not done that.
They share a look in silence and everything is understood

Zita

Post Postao/la Zita » 10 pro 2007 07:03

ow je napisao/la:Kada se neka osoba ubija ona ne zeli poslati poruku svijetu. Ona salje poruku bliskim osobama koje voli.
salje im poruku da joj se jebe za njihove osjecaje..
da, sigurno treba imati muda za ubojstvo ali treba daleko vise snage za docekati novi dan i vidjeti sto buducnost nosi
ne osudjujem ih i njihova je stvar, napravile su svoj izbor, al zato mogu misliti da im je izbor glup.
sve se na ovom svijetu moze rijesiti, sve se moze prezivjeti i ne treba se gledati tolko dramaticno i crno na promjene u zivotu.. (nikad neznas..nekad ono sto te najvise slomi je u biti najbolja stvar koja ti se mogla desit..)

whatever

Post Postao/la whatever » 10 pro 2007 09:10

Da, Zita, ako znaš kako preživjeti taj lom.
Ako imaš i najmanju ideju što nakon toga.

Znate onu "nada umire zadnja"?
E, njih je ta ista napustila prije vremena, so...
Ja ih kužim. To + depra + pubertet + bahatluk naopačke and this is what you get.
Dakako da ne podržavam takve postupke, ali mogu shvatit.
Jebiga, nisu bile znatiželjne, njima se nije htjelo vidjeti što će biti sutra.
A i sumnjam da su imale nekoga tko bi im rekao da poslije kiše dolazi sunce.
Epizodna uloga.

Zita

Post Postao/la Zita » 10 pro 2007 11:08

budi sigurna da mi u zivotu nije sjalo sunce i da sam imala poprilicnih lomova..no ipak nije mi palo na pamet skocit sa zvonika jer:
a) to nebi rijesilo moje probleme
b) sjebalo bi cijelu moju familiju

i kad si u depri tesko da ti ista znaci sto ti drugi govore da ce doci sunce, da ce biti bolje, da sve prodje..takva sranja bar meni nisu znacila/pokazivala nista vise osim toga da su ljudi oko mene dobri frendovi kojima je stalo
al ipak nemogu podijeliti tu bol sa tobom, koliko god to htjeli..mogu biti uz tebe al ti to moras proci sama
i da ce sunce opet zasjat je nekaj kaj u principu moras vidjet sama..(nitko ti nemre pomoci ako si sam pomoci ne zelis)

isto tak brijem da zivot, kolko god jest bio njihov, ipak nije bio njihov da ga uzmu i bace jer je netko itekako ulagao u taj njihov zivot a one su toj osobi/osobama bas fino vratile i to poprilicnom uvredom ako su se ubile radi notorne gluposti tipa-ostavila me cura, pala sam matematiku, frendica mi zabila noz u leda il nisam dobila playstation za rockas..
ne vidim koje druge probleme bi ta djeca mogla imat...a da su ozbiljni

jabooka

Post Postao/la jabooka » 10 pro 2007 11:25

jebe se samoubojicama sta ce tamo jednog dana mozda zasjasti sunce. oni su u takvom stanju da vjerovatno niti ne shvacaju da sunce postoji. koji frendovi i familija cisto pomracenje uma. da su sposobni razmisljati o frendovima. suncu i familiji vjerovatno bi i razmislili o svom postupku.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Zita

Post Postao/la Zita » 10 pro 2007 11:28

opce ne smatram da su one bile u nekom sumracnom stanju kad su to napravile
uostalom to su i najavile dakle razmisljale su o tome..samo im se jebalo

jabooka

Post Postao/la jabooka » 10 pro 2007 11:31

ma da. najlakse je banalizirati do najmanje sitnice.
upravu su jebalo im se i tko ih jebe.
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 10 pro 2007 11:35

:o pa ne moras se slozit sa mojim misljenjem..
uostalom..nije moja stvar..

jabooka

Post Postao/la jabooka » 10 pro 2007 11:42

bez obzira. lakse je.
zove.se.ocinstvo.

Zita

Post Postao/la Zita » 10 pro 2007 11:46

meni nema lakse il ne. i couldn't care less
nisam ih poznavala. nit nih nit njihove bliznje. svaki dan umre hrpa ljudi pa ne raspravljamo o tome.
a njihovim obiteljima tesko da ista moze olaksat.
eto, nemam vise sto za reci.

whatever

Post Postao/la whatever » 10 pro 2007 22:59

Zita je napisao/la: ne vidim koje druge probleme bi ta djeca mogla imat...a da su ozbiljni
Okej. Nu, primjera, moglo je biti ovako:
Stari je jednu od njih seksualno zlostavljao, ona je pokušala to reći/rekla je majci koja nije reagirala nego se zaprla u sebe i odala alkoholu, što je njemu bilo dopuštenje da tu svoju kćer uza sva sranja još počne i mlatit nakon njegovog usranog dana.
Njena frendica može komotno imati sličnu situaciju +, - pokoje sranje.
I na koga bi onda trebale misliti prije nego skoče? Na majku koja ih je ostavila na cijedilu? Ili ipak na oca?
Kome bi takvo djete dugovalo da se digne s poda i nastavi se boriti?
Dodaj na to godine, kad nemaju apsolutno nikakvu moć i moraju čekati u toj situaciji još najmanje 3, 4 godine da bi se mogle otrgnuti, a osjećaju da im ponestaje snage.
I onda još ubroji poruku poslanu prijateljima.
Zamisli s koliko strana moraš osjećati nečiju mržnju, da kažeš kako će svi biti sretni kad tebe više ne bude.

I, iako su ovo gore samo random pretpostavke, ja dam ruku u vatru, ma fuck it, dam i tintaru ako treba, u vatru da starci glavni zajeb u cijeloj priči.

Da, svakakva sranja se događaju i sve preživimo, ali, ako smijem biti iskrena, ja se čudim tome.
Ponekad se zaista zapitam kako netko preživi sve to. I koliko još može.
Epizodna uloga.

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 10 pro 2007 23:30

Otamo je i kretenski svecenik pedofil.
Iz Banjola - odakle je jedna od njih.....
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

call_me_not

Post Postao/la call_me_not » 11 pro 2007 03:29

gradic peyton. :o reklo bi se seoska idila, a kad padne mrak....
zvir i bestimja.

ow
necu se registrirati
Status: U braku
Kontakt:

Post Postao/la ow » 11 pro 2007 11:16

Djevojcice su pjevale u crkvenom zboru - znaci da potjecu iz vjernickih obitelji.

Ako uzmemo u obzir:
- njihove godine
- tradicionalnu sredinu
- utjecaj crkve i na odgoj a vjerojatno i na odnose u obitelji
- zadnje poruke koje su slale prijateljima
- zajednicko samoubojstvo - sto bas i nije toliko cest slucaj

ocito je da ih je na taj korak potaknuo i zajednicki razlog.

Izvana se ne moze pouzdano znati sto se u kojoj obitelji dogadja. Sa 15 godina osobe se stide tih nesredjenih odnoa i trude se sakriti ih. Buduci da se radi o djeci s kojima je lako manipulirati (ako nekom kazes ovo ili ono ti ces biti kriva, ili ubit cu te, ili milijun raznih kombinacija kojima odrasli ucjenjuju djecu).

Iz cijele price pouzdano se zna samo:
- Da sredina bas i nije toliko idealna kako se ona sada prikazuje
- Da su djevojcice imale problem koji je iz njihove perspektive bio nerjesiv
- Da se za rjesenje toga problema nisu mogle obratiti roditeljima

I moje osobno uvjerenje je i dalje da se nitko ne ubija zato jer je to cool.
ne vjerujte podacima iz profila, zapravo sam se ovom forumu pridruzila 14.09.1999
slika
www.balconn.com

www.gay-u-obitelji.com

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 11:45

nisu roditelji krivi za sranja i postupke njihove djece
djeca bi i sama mogla prihvatiti odgovornost

walkabout

Post Postao/la walkabout » 11 pro 2007 13:55

Zita je napisao/la:nisu roditelji krivi za sranja i postupke njihove djece
:?
Napustite svaku nadu, vi koji ulazite.

zenia
Status: U vezi

Post Postao/la zenia » 11 pro 2007 14:52

Zita je napisao/la:nisu roditelji krivi za sranja i postupke njihove djece
Vidiš, glavna razlika između odraslog čovjeka i djeteta jest u tome što jedno od njih još nije odgovorno. Dijete od 14 godina nije u stanju prihvatiti odgovornost ,zato i ima roditelje.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 15:16

zaboga miloga..da se radi o djetetu od 5 godina nebi nis rekla al mi ipak pricamo o nekome tko je imao 14

gledajte..dijete od 14 godina nije retardirano da nezna neke stvari. barem ove nisu bile. navodno.
sjecam se kakva sam bila sa 14 i imala sam odredjenu odgovornost za svoje postupke, kao sto sve sve vi imale, prihvatile vi to ili ne

i apsolutno sam protiv toga da su roditelji iskljucivo krivi za sve postupke svoje djecice dok ona ne napune 18 godina. pa nisu djeca sa 17 god i 364 dana zivota totalni idioti koji iza ponoci postaju svjesne osobe svojih postupaka...

uostalom, kako je onda jedno dijete normalno u istoj obitelji gdje drugo nije? gdje se drugo drogira, ne uci, radi probleme itd? ima sasvim normalnih roditelja koji su svojoj djeci pruzili sve a koja su zastranila jer su ipak oni individue, samostalno razmisljaju i jos ih pucaju hormoni pa im nitko nista nemre dokazati..a cija su recimo braca i sestre normalni tj ponasaju se po drustveno prihvatljivim normama..
enivej..to je sasvim nova tema..

14to godisnjaci imaju odgovornost i moraju je nauciti preuzimati-od koristenja petardi, jedinica u skoli, maltretiranja druge djece, prepisivanja, pusenja, drogiranja, alkoholiziranja, krada, silovanja, ubojstava pa do samoubojstva (da, sve to rade djecica od 14, koja nikako nemrem smatrat divnim andelima koji nisu krivi za nis.. primjer: http://www.monitor.ba/index.php?option= ... &Itemid=74)

i dijete moze sa 14 radi svojih postupaka zavrsiti u popravnom-dakle ono ipak odgovara za svoja sranja i cak mi je smijesno tretirati 14to godisnjake kao nesamostalne idiote koji nemaju mozak pa neznaju sto rade. curice sa 14 ulaze u sex kontakte, radjaju, odustaju samovoljno od skole, sa 15 rade itd itd i sam bog im nemre nesto objasnit jer su "sveznajuca"..

uostalom, ne morate se sloziti samnom, niti sam to trazila
jednostavno smatram da svaka osoba nosi odgovornosti za svoja dijela, u sirini svojih godina i razumjevanja istih i da mi se ne svidja ideja da su roditelji krivi za greske svoje djece, isto kao sto djeca nisu kriva za greske roditelja.
ovo sto su one napravile jest nesto sto su one u sklopu svojih godina, statusa te normalnog IQa mogle razumijet i to je to
(mozda je, u biti, moj problem sto ne brijem na onu staru: o mrtvima sve najbolje)

walkabout

Post Postao/la walkabout » 11 pro 2007 16:41

ne brijem ni ja - o mrtvima sve najbolje, al, po mom misljenju, malo previse generaliziras stvari.

ako si ti bila dovoljno zrela s 14 godina, ne znaci da su to mnogi od nas bili. sve u svemu, nismo svi isti. to je ono sto zelim reci.

ja sam u tim godinama bila poprilicno labilna (iz ovih ili onih razloga, to sad nije bitno). moji su doma bili ok, i recimo kad bi neko gledao sa strane, nikakvih ja "ozbiljnih" problema nisam imala. al probleme sam znala samo ja i meni su oni bili najveci i najstrasniji na svijetu.

i sad jos na to dodas da te doma odjebu i da te okolina odbacuje. cure su zakoracile na mracnu stranu., jer ocigledno od nikoga nisu imale podrsku.
Napustite svaku nadu, vi koji ulazite.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 16:50

necu ulazit u tvoj primjer jer te neznam i nebi bilo korektno..no da se vratimo na temu- te curice su bile odbacene od svojih doma? i od okoline? nisam to znala...pa mi daj plz link il nekaj na tu vijest
thanx ;)

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 pro 2007 16:55

Rekoh da bih ih jako popljuvala da se ne radi o djeci, ali svejedno, ovo radenje herojstva iz njih me ne ostavlja ravnodusnom...

Naime, riga mi se od toga da se postavljaju sad pitanja zasto su se ta djeca ubila, i zasto se opcenito ta "sretna djeca" kako im dadose naziv, toliko analiziraju i razlazu na proste faktore. Zapravo stvar je poprilicno jasna, nitko od nas ne zna zasto su se ubili, pa samim tim ne vidim razlog zasto bi onda trebalo samo da ih se zali, a ne i da ih se osuduje ili kritizira? Jednako kao sto su se mogle ubiti radi sex. zlostavljanja, mogle su se ubiti i radi ciste dosade.

Djeci je dosadno. Djeca izlaze van i ocekuju da im se zabava servira na pladnju, a danas zabava vise nije zabava ako ne ukljucuje lake droge, alkohol, pijana teturanja po cesti ili tucnjave po skolskim igralistima, te onda ono "da roditelji ne saznaju" kad se vrate kuci.

Ne, danas fali mnogo vise. Danas se slusa death metal/heavy metal/dark metal/________ (umetni metal koji ti padne na pamet) i danas je super govoriti o krvi, ubijanju, samoubojstvima nakon kojih ce svijet ostati bolji kad ti umres, onomatopejama riganja u pjesmama i danas ti je doseg u zivotu ako super znas growlati (http://en.wikipedia.org/wiki/Death_growl, http://www.youtube.com/watch?v=TOKTA_Fk ... re=related ).
I njoj je to super. A mi se cudimo ko pura dreku kad se mladi ubijaju.

I o cemu mi pricamo? O hormonima nafilanim tinejdzerima koji furaju egotripove kako je svijet protiv njih i kojima je u zivotu dosadno.
Evo vam sto ta djeca slusaju (i ne, neka vam ne padne na pamet govoriti mi kako je moja sestricna poseban slucaj) - http://www.lyrics007.com/Cannibal%20Cor ... yrics.html

Kakva tradicionalna sredina, te utjecaji crkve i poruke prijateljima? Dok Marilyn Manson prica o ubijanju casnih sestara u pjesmama koje ova djeca vrte na mp3 playerima, vi pricate o utjecaju crkve i tradicionalnoj sredini? Poruke prijateljima jer sta, fali paznje i svijet se ne vrti dovoljno oko njih, pa propali pokusaj skretanja reflektora na sebe, konacno okrunjuju skokom u smrt!?
Zivimo u 21.stoljecu gdje se zna koliko rade roditelji, i koliko je zivot ubrzan, i opcenito kako stvari stoje, kako zaboga mozete UVIJEK kriviti roditelje?
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 03 pro 2010 14:48, ukupno mijenjano 3 puta.
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 pro 2007 17:14

whatever je napisao/la:Stari je jednu od njih seksualno zlostavljao, ona je pokušala to reći/rekla je majci koja nije reagirala nego se zaprla u sebe i odala alkoholu, što je njemu bilo dopuštenje da tu svoju kćer uza sva sranja još počne i mlatit nakon njegovog usranog dana.
Njena frendica može komotno imati sličnu situaciju +, - pokoje sranje.
I na koga bi onda trebale misliti prije nego skoče? Na majku koja ih je ostavila na cijedilu? Ili ipak na oca?
Mozda na mladju sestru ili neko drugo dijete iz susjedstva koje su one ostavile na cjedilu, koje ce taj otac nastavljati zlostavljati, zavijen plastom sutnje, nakon sto se one ubiju?
Nisu se sjetile toga, jer da, kako bi i mogle, kad svijet treba gledati u njih, a ne one u svijet.

whatever je napisao/la:I onda još ubroji poruku poslanu prijateljima.
Zamisli s koliko strana moraš osjećati nečiju mržnju, da kažeš kako će svi biti sretni kad tebe više ne bude.
Da, a zamisli tinejdzersku briju da bi nekom trebalo biti stalo uopce kad tebe vise ne bude? I da te opcenito svi mrze? I da ti tu stoga nije mjesto pa se bolje ubiti!?
Kao sto rekoh, svijet treba gledati u njih, a ne one u svijet.

I super mi je kako old witch izvlaci zakljucke da su pjevale u crkvenom zboru pa su iz religioznih obitelji, gdje je navodna tradicionalna sredina ostavila odraz i na odnose u obitelji, ali se ne pita kako je moguce onda da od tih odnosa nisu uspjele uzet niti cinjenicu da religije zabranjuju samoubojstvo!?
Ali kao sto jednom netko rece, stajanje u crkvi te ne cini katolikom, pa ako cemo reci da su one bile u sukobu sa tradicionalnom sredinom i normama zivljenja, to svakako znaci da su itekako imale svoje misljenje, i da su itekako bile razvijene za imati dobru sposobnost zakljucivanja i da se tu apsolutno ne moze bas raditi o djeci koja ne znaju sto rade, ili koja su posve neubrojiva (kako to kazneni zakon smatra) ili toliko podlozna utjecaju, ajme meni, tako groznih roditelja.

I super mi je taj dio da je ona najavljivala smrt, ali nitko se nije obazirao.
Haaalooo!? Jednom tinejdzeru to uzet za ozbiljno, jeste vi blesavi? Danas gdje se slusaju pjesme o cupanju bubrega kroz zdrijelo, i ubijanja, i pomahnitali tinejdzeri koji upadaju u skole i ubijaju svoje kolege, i siluju svoje vrsnjake, te snimaju prethodne najave na youtube, treba nam zamjerit jer TO NISMO UZELI ZA OZBILJNO!?
Dont be silly.
Najava samoubojstva meni samo zvuci kao najava predstave i moguce drame, na koju su se ljudi naravno oglusili, pa su one zakljucile kako ce svijet biti bolje mjesto bez njih.

No slazem se, moglo je to biti razlog.
Kao sto je moglo biti razlog i stosta drugog.
A mi eto, svi puni morala i tolerancije kakvi jesmo, uvijek cemo prebacit krivnju na roditelje i jasno da djeca nisu nista kriva jer krive su okolnosti i svijet i ljudi i obrazovni sustav i sve ostalo, sve sto nam padne na pamet pored te djece.
I sad ih treba zaliti pod pretpostavkom da su imale uzasan zivot i valjan razlog za ubit se.
Kad vec radimo pretpostavke i nitko ne moze nista reci sa sigurnoscu, zasto toliko uvazavamo pretpostavku da nisu one krive, a iskljucujemo pretpostavku da su bile samo male pijavice zedne paznje i opijene hormonima. Sto iskljucuje valjanost druge pretpostavke!?
To sto su mrtve!?

Nemam sazaljenja za samoubojice, zalim samo njihove bliznje i okolinu, za sve ostalo se referiram na svoj potpis.

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 11 pro 2007 18:45

“Suicide is not chosen; it happens when pain exceeds resources for coping with pain.” David L. Conroy, Ph.D.

Nisam nikad upoznala te cure. Kao pretpostavljam ni vi. Kako suditi o nekome koga ne znate?

whatever

Post Postao/la whatever » 11 pro 2007 18:52

Pizdarija. Ja se oko ovog odbijam svaditi s pravnicom. Eto. :D

Ne, gle. Zašto bi mislile na malu susjedu ili svoju mlađu sestru? Ako ne znaju sebi pomoći, kako će još nekome?
Da, sa 14 razmišljaš svojom glavom i imaš tu neku odgovornost, ali jedna stvar je nositi sam svoj teret, a druga uza to nositi još nečiji pored svog.
Jer, opet, samo ti je 14 i bez obzira na to što vi kažete o klincima, ima i odraslih koji svoj teret ne mogu ponijeti, a kamo li još pošiljku gratis. S time da oni nisu bespomoćni.

Da, stvarno, a kako bi, recimo mogla pomoći svojoj susjedici? Otrčati i reći mamici? Pa već smo uzeli da mamica neće ništa napraviti.
Kako bi, recimo klinkica od svojih 14 trebala moći/znati preuzeti na sebe tu odgovornost da nekome kaže "Hej, čuj, moj stari redovito siluje malu iz susjedstva, kaj da radim?"
Ili, još bolji zadatak, da kaže nekome "Čuj, gle, stari me dira tam, znaš, ovaj...bla, pomozi"

I da, to što su mrtve samo postavlja pitanje zašto i kako, poznavala ih nisam, stoga nemam potrebu o njima govoriti sve najbolje jer ne znam što je bilo to njihovo najbolje.
Mene samo fascinira kako se nakon svakog takvog čina uvijek kaže kako su bile suuuper, vesele, vedre, nasmijane, bla, kako niiiiitko nije ništa naslućivao, nisu imale raaazloga za takav čin...
Pizdarija. Ako su, npr., slušale tu muziku gore navedenu, onda su bile morbidne, a ne vedre i vesele.
Ako su bile morbidne, bile su psihički sjebane. E pa, a zašto?
Epizodna uloga.

Hidden_soul
Devil in details

Post Postao/la Hidden_soul » 11 pro 2007 19:11

No dobro, slazem se da nije lako govoriti o seksualnom zlostavljanju, ali sad kad je mrtva najmanje ce koristi biti od nje.

I opet, to je samo prepostavka da je to bio razlog, ne mozemo se bas hvatati toga kao pijan plota, ono, taman da je i to bio razlog - opravdanost tog cina suicida mi je jos uvijek dvojbena, kamoli tek ako je razlog bilo nesto banalnije.

:nerd:
Zadnja izmjena: Hidden_soul, dana/u 03 pro 2010 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 19:18

Broken Down Angel je napisao/la:“Suicide is not chosen; it happens when pain exceeds resources for coping with pain.” David L. Conroy, Ph.D.

Nisam nikad upoznala te cure. Kao pretpostavljam ni vi. Kako suditi o nekome koga ne znate?
neznam ih. a sad ih nikad necu niti upoznati. kao niti mnogi drugi.
isto tako mogu ja tebi postaviti putanje kako ih ti, posto ih nisi upoznala, zalis i automatski svrstavas u jadne curice koje eto nisu imale drugi nacin?

a i odbijam se svrstati u ozaloscenu i sokiranu masu koja ih zeli prikazat kao andele kojima zivot jednostavno nije blagonaklonjen dok isti ti "sa vilama, lopatama i bakljama" jure prema jadnim i ozaloscenim roditeljima i svaljuju krivnju na njih.
stvar je perspektive. moja je jednostavno drugacija i dopusta mogucnost da na njih ne gledam iskljucivo kao na zrtve

Zita

Post Postao/la Zita » 11 pro 2007 19:34

whatever je napisao/la:Pizdarija. Ja se oko ovog odbijam svaditi s pravnicom. Eto. :D

Ne, gle. Zašto bi mislile na malu susjedu ili svoju mlađu sestru? Ako ne znaju sebi pomoći, kako će još nekome?
Da, sa 14 razmišljaš svojom glavom i imaš tu neku odgovornost, ali jedna stvar je nositi sam svoj teret, a druga uza to nositi još nečiji pored svog.
Jer, opet, samo ti je 14 i bez obzira na to što vi kažete o klincima, ima i odraslih koji svoj teret ne mogu ponijeti, a kamo li još pošiljku gratis. S time da oni nisu bespomoćni.

Da, stvarno, a kako bi, recimo mogla pomoći svojoj susjedici? Otrčati i reći mamici? Pa već smo uzeli da mamica neće ništa napraviti.
Kako bi, recimo klinkica od svojih 14 trebala moći/znati preuzeti na sebe tu odgovornost da nekome kaže "Hej, čuj, moj stari redovito siluje malu iz susjedstva, kaj da radim?"
Ili, još bolji zadatak, da kaže nekome "Čuj, gle, stari me dira tam, znaš, ovaj...bla, pomozi"

I da, to što su mrtve samo postavlja pitanje zašto i kako, poznavala ih nisam, stoga nemam potrebu o njima govoriti sve najbolje jer ne znam što je bilo to njihovo najbolje.
Mene samo fascinira kako se nakon svakog takvog čina uvijek kaže kako su bile suuuper, vesele, vedre, nasmijane, bla, kako niiiiitko nije ništa naslućivao, nisu imale raaazloga za takav čin...
Pizdarija. Ako su, npr., slušale tu muziku gore navedenu, onda su bile morbidne, a ne vedre i vesele.
Ako su bile morbidne, bile su psihički sjebane. E pa, a zašto?
sorry...jel ti znas da je ona zlostavljana? jel to bilogdje napisano-javljeno, bilosta? jel ti znas da je ta majka pijanica koja nije zastitila svoje dijete a otac zlostavljac?
zasto je svima toliko vjerojatnije i normalnije prihvatiti ideju da su roditelji pijanice, zlostavljaci i gamad a da se niti ne zapita da mozda to deriste samo odlucilo uzet svoj zivot jer nije imalo pametnijeg posla
tu malu se mora zalit-e pa ne zalim je
zalim roditelje. te iste, koji bi, da vide samo ove optuzbe/insinuacije umrli od tuge, ako to vec do sad i nisu radi same smrti tog djeteta u kojeg su ulozili puno a koje se eto-bacilo sa zvonika
apsolutno me smeta ideja da su roditelji krivi za sve.
po cijelom gradu/svijetu jurca hrpa malih psihopata ciji roditelji nemaju veze sa tim isto kao i super normalnih osoba koji su pobjegli iz domova gdje su bili nevoljeni/zlostavljani/premlacivani itd pa su uspjeli-gdje opet roditelji nemaju veze sa tim

i ti su mozda uspjeli zato sto su umjesto da su vrijeme tratili na krivnju roditelja, ipak odlucili napraviti nesto od svog zivota.
lako je krivit druge..

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 11 pro 2007 19:42

Istina, na određenom levelu se suosjećam s takvim osobama. Želim razumijeti. Žao mi je tih djevojčica. I citat iz mog prethodnog posta reflektira i moj općeniti stav o istom. No, također smatram da svakoj situaciji treba prilaziti individualno. Te s obzirom da nitko ne zna same okolnosti koje su ih nagnale na taj čin niti njih same ni njihove roditelje, smatram da nije u redu upirati prstom u ikog.

Broken Down Angel

Post Postao/la Broken Down Angel » 11 pro 2007 20:10

mozda to deriste samo odlucilo uzet svoj zivot jer nije imalo pametnijeg posla.
apsolutno me smeta ideja da su roditelji krivi za sve.
Ali te ne smeta ideja da su curice krive za sve?
Ne sviđa mi se ni jedna teorija; ne počivaju na činjenicama, već na samo jednom klimavom "možda".

Ne želim zauzeti ničiju stranu.
No, prije nekoliko mjeseci vodila sam konverzaciju na jednom forumu s nekom curom na temu anorexie. Rastužila me kad mi je rekla kako joj se gade alkoholičari, osobe s poremećajima u prehrani, samoubojice. Jer ako su si znali stvoriti problem, neka ga sami rješavaju. Neka sami snose odgovornost. Bešćutno je dignuti ruke, a možda već sutra baš netko od nas potone na dno. Bešćutno je svu krivnju svaliti na njih. Ili na nekog drugog u njihovoj blizini. Tek tako, na temelju pretpostavke.

Odgovorite