Sandra Bergen (23) pretrpjela je srčani udar i bila 11 dana u komi nakon što je uzela kristal-metamfetamin.
Sandra je rekla je da je njezin diler Clinton Davey znao da je ta droga vrlo opasna, ali ju je svejedno prodavao kako bi zaradio. Davey je odbio navesti tko ga je opskrbljivao drogom, zbog čega je sudac odbio njegovu obranu koja je navodila kako je Sandra dobrovoljno uzela drogu.
Ona sada traži 50.000 dolara odštete, a datum saslušanja za pokrivanje štete nije još određen.
- Tužila sam ga zbog nemara jer mi je prodao drogu i navukao na nju kada sam bila ranjiva. Kad naškodite dilerima financijski, to ih stvarno boli - rekla je Sandra i dodala kako se nada da će njezin slučaj biti poticaj ostalima da tuže dilere droge. Ona i njezin diler inače su stari prijatelji iz školskih dana.
U svojoj tužbi ona navodi kako je znala da “droga izaziva veliku ovisnost”, ali da Davey nije dilao samo zbog zarade, nego i zbog “namjernog nanošenja fizičke i mentalne patnje” koja je bila usmjerena upravo prema njoj.
U svoju obranu Davey se branio kako je gospođica Bergen dobrovoljno konzumirala zabranjenu drogu i da se svojom zaslugom dovela u loše stanje.
- Znala je za rizike - rekao je Davey.
Sandra je prema izvješću televizije CTV postala ovisna o drogama kad joj je bilo 18 godina. Predozirala se 2004. u okrugu Saskatchewan, nedugo prije svog 20. rođendana.
Pretrpjela je zastoj rada pluća, srca, bubrega i jetre i vjerojatno nikada neće moći imati djece. Prema vlastitim riječima, od tada više ne uzima drogu.