Kanađanka dobila tužbu protiv svog dilera

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite
Zita

Kanađanka dobila tužbu protiv svog dilera

Post Postao/la Zita » 12 sij 2008 06:44

ZAGREB - Jedna Kanađanka uspješno je sudu tužila dilera koji joj je prodao ilegalnu drogu zbog koje je završila u komi.

Sandra Bergen (23) pretrpjela je srčani udar i bila 11 dana u komi nakon što je uzela kristal-metamfetamin.

Sandra je rekla je da je njezin diler Clinton Davey znao da je ta droga vrlo opasna, ali ju je svejedno prodavao kako bi zaradio. Davey je odbio navesti tko ga je opskrbljivao drogom, zbog čega je sudac odbio njegovu obranu koja je navodila kako je Sandra dobrovoljno uzela drogu.

Ona sada traži 50.000 dolara odštete, a datum saslušanja za pokrivanje štete nije još određen.

- Tužila sam ga zbog nemara jer mi je prodao drogu i navukao na nju kada sam bila ranjiva. Kad naškodite dilerima financijski, to ih stvarno boli - rekla je Sandra i dodala kako se nada da će njezin slučaj biti poticaj ostalima da tuže dilere droge. Ona i njezin diler inače su stari prijatelji iz školskih dana.

U svojoj tužbi ona navodi kako je znala da “droga izaziva veliku ovisnost”, ali da Davey nije dilao samo zbog zarade, nego i zbog “namjernog nanošenja fizičke i mentalne patnje” koja je bila usmjerena upravo prema njoj.

U svoju obranu Davey se branio kako je gospođica Bergen dobrovoljno konzumirala zabranjenu drogu i da se svojom zaslugom dovela u loše stanje.

- Znala je za rizike - rekao je Davey.

Sandra je prema izvješću televizije CTV postala ovisna o drogama kad joj je bilo 18 godina. Predozirala se 2004. u okrugu Saskatchewan, nedugo prije svog 20. rođendana.

Pretrpjela je zastoj rada pluća, srca, bubrega i jetre i vjerojatno nikada neće moći imati djece. Prema vlastitim riječima, od tada više ne uzima drogu.

iako dilere smatram smecem ovo je nevjerojatno
olfo nije znala da je droga stetna...neznam dal se smijem il kaj..
kaj vi mislite? jel ona doista nevina zrtva koja nezna koliko su droge stetne :o

Ameli

Post Postao/la Ameli » 12 sij 2008 11:34

svako tko se primi droge,mora biti svjestan da na trzistu,dolaze i mixaju se nove kemikalije na koje tijelo cesto ne reagira kako je reagiralo na prijasnju..ne bi sad da osudjujem narkomane i njihov zivot,ali da dileri danas svasta rasparcavaju to je cinjenica..nekad je bija heroin,kokain i trava danas pobogu neznas im ni imena,a supstance u njima su da ubiju bika...tila san reci ,zivi bez droge ,ali ako vec nemozes,pazi od koga uzimas i ne nasjedaj na pricu kako je izaslo nesto puno bolje na trziste,ako se nemozes izlijecit drzi se sta si uzima i prije..a za ovu djevojku samo cu jedan komentar,bojim se da od tih novaca od odstete ne zapartija uz novu dozu narkotika....

Zita

Post Postao/la Zita » 12 sij 2008 12:04

pa dileri rade sve i svasta..al ovisnici isto tak nemogu rec da su mislili da kupuju jogurt il lizalicu vec su znali da kupuju drogu pa neznam cemu se cude
zelis smrkat? sam daj, al budi svjesna da mozes tog trena otegnut papke il zivjet vrlo kratak i slabo kvalitetan zivot jer si si ispizdila cijeli organizam radi par sati "veselja"
pa ak njih nije briga za svoje zdravlje zakaj bi druge trebalo brinut
ne zalim ih.

i da, vrlo moguce da si u pravu-tu lovu ce usmrkat

jabooka
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la jabooka » 12 sij 2008 12:35

ako joj je stvarno namjerno zelio naskoditi. prodao joj neki otrov. da ju iskljucivo ubije. zbog nekih osobnih razloga. O.K

uostalom tak je najbolje. sami sebe love i strpaju u zatvor.
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Odgovorite