Zadnji odgledani film - ocijenite

Sve što je vrijedno čitanja, gledanja i slušanja podijelite s nama ili pak iznesite svoje žestoke kritike istog.
Odgovorite
Fuga
Spol/rod: žensko

Re: zadnji odgledani film-ocjenite

Post Postao/la Fuga » 30 pro 2012 15:30

Amour (2012)

To je moj film, to su područja življenja koja su mi najviše privlačna.
Fascinirana sam sa starenjem i starom životnom dobi, pravi lakmus papir za analizu i sintezu životnog procesa.
Referirajući se na to razdoblje, pretpostavljam kako upravo zbog toga toliko cijenim jesen i zimu kao godišnje doba.
Zasigurno ću još koji put pogledati film, znam da to bude skoro.

Abre los ojos (1997)

Sviđam taj imperativ u naslovu filma. Iako nisam zagovornik SF, ispada da se samo u SF verziji možemo u potpunosti sagledati i biti svjesni svojih potreba.
Eduardo Noriega osvaja bez obzira na okolnosti u kojima se zbiva. :inlove:

Before Sunrise (1995)
&
Before Sunset (2004)

A kaj da velim? Jedino da jedva čekam i Before Midnight. <3

unexpected
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Post Postao/la unexpected » 30 pro 2012 16:38

'if you don't risk anything, you risk even more.'

Aven

Post Postao/la Aven » 30 pro 2012 23:40

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (2012)
Director: Bill Condon

slika

Bilo bi apsolutno neoprostivo ući u novu godinu, a ne znati što se dogodilo s Bellom, Edwardom i Jacobom.

Film je ispunio sva moja očekivanja. :inlove:

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 02 sij 2013 21:10

Bachelorette (2012) - 6/10
Odgledala ga u društvu s curama tako da je osjećaj nakon gledanja dobar. Zato dajem nešto višu ocjenu od imdb-a. Ima nekih ok fora. Inače totalni klišej. Ona crna mi je mljac. Malo mi je gaydar proradio.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

unexpected

Post Postao/la unexpected » 03 sij 2013 13:19

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 05 sij 2013 21:57

Cloud Atlas

Morat ću ovo opet pogledat, čini mi se. Poanta je super i sve, ali mislim da su mogli to puno jednostavnije i konciznije napravit, ovako djeluje ko izdrkavanje, predugo traje i ponekad se zna izgubit središnja nit. Maybe it's just me.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

Plague

Post Postao/la Plague » 06 sij 2013 00:55

Cube

7.4? precijenjeno.

Plague

Post Postao/la Plague » 06 sij 2013 17:35

Winter's Bone

i ovo mi je precijenjeno. cijelo vrijeme čekaš neki rasplet i onda završi. imala sam dojam da gledam tv film.

Zita
Status: U životnom partnerstvu

Post Postao/la Zita » 06 sij 2013 22:11

ariadne je napisao/la:Cloud Atlas

Morat ću ovo opet pogledat, čini mi se. Poanta je super i sve, ali mislim da su mogli to puno jednostavnije i konciznije napravit, ovako djeluje ko izdrkavanje, predugo traje i ponekad se zna izgubit središnja nit. Maybe it's just me.
dobar al isto bi ga mogla opet pogledat
malo je spetljan i ne svidja mi se da se 3 hetero para nadu kroz sve te periode a onaj istospolni par ne..
Measure of a woman is her sense of humor

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 06 sij 2013 22:25

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) - 7/10
Imax verzija.
A nije me oduševio. Dobar je da, i ima divnih scena i sve, al nije me držao otvorenih usta dok sam gledala. Čak mi je u par trenutaka bio malo i zamoran. Malo mi je lošiji dojam od svih dijelova trilogije. A ne znam točno zašto.

Pitch Perfect (2012) - 8/10
Totalno iznenađenje! Tip filma koji inače preskačem čim vidim cover. Ma čak i trailer me ne bi natjerao da ga pogledam. Ali pročitala sam kompliment koji mu je udijelila frendica koja stvarno ne gleda ovakve filmove pa sam odlučila provjeriti. A iznenadio me i visok imdb score za taj tip filma. Uglavnom, još me drži totalna pozitiva kad ga se sjetim. I najradije bih mu dala i veću ocjenu, ali moja racionalna strana ipak ne da. Jer klišeiziran je totalno, da. I sladunjav i sve. Al je od samog početka do samog kraja totalno feel-good. Ono skroz. Ni u jednom trenutku nije bio dosadan ni naporan. Muzika je takva da mi je par puta došla želja da se dignem i zaplešem. A nisam neka plesačica. Stalno sam lupkala nogom i potiho pjevušila. I inače ne gledam filmove više puta, al ovaj sigurno hoću. Jer znam da ću opet bit super volje kad ga pogledam.
Citiram Fat Amy, 'lesbehonest', vrijedi pogledati!

Aven

Post Postao/la Aven » 06 sij 2013 22:41

The Impossible (2012)
Juan Antonio Bayona
7/10

slika

Držao me od početka do kraja emotivno angažiranom i cijelo vrijeme sam bila na rubu suza.

Naomi i Ewan su standardno dobri, ali konstantno sam bila fascinirala glumom svih dječaka. Joj. *srce*

Naomi, godine ti lijepo stoje. *i.love.you.be.mine*

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 07 sij 2013 00:23

Plague je napisao/la:Winter's Bone

i ovo mi je precijenjeno. cijelo vrijeme čekaš neki rasplet i onda završi. imala sam dojam da gledam tv film.
Ajme, taj film. :faint: Gledala sam ga prije dvije godine i još se sjećam nekih scena. Baš sam nedavno razmišljala da bih ga mogla pogledati opet, iako mi je tematika dosta teška i takve filmove obično ne gledam više od jednom. Jedan od najupečatljivijih filmova koje sam pogledala. Činilo mi se da zaplet nije bio toliko bitan, nego je samo služio kao prizma kroz koju se prikazuje taj specifični način života. Meni je bio super. <3
Zita je napisao/la:
ariadne je napisao/la:Cloud Atlas

dobar al isto bi ga mogla opet pogledat
malo je spetljan i ne svidja mi se da se 3 hetero para nadu kroz sve te periode a onaj istospolni par ne..
Ni to nisam uspjela primijetit koliko su me izvozali. :lol: Hugha Granta nisam mogla prepoznat u nekoliko navrata, tako da su nam ona dvojica možda promaknuli u nekim sporednim ulogama. :D
slapa je napisao/la:Pitch Perfect (2012) - 8/10
Totalno iznenađenje. Tip filma koji inače preskačem čim vidim cover. Ma čak i trailer me ne bi natjerao da ga pogledam. Ali pročitala sam kompliment koji mu je udijelila frendica koja stvarno ne gleda ovakve filmove pa sam odlučila provjeriti. A iznenadio me i visok imdb score za taj tip filma. Uglavnom, još me drži totalna pozitiva kad ga se sjetim. I najradije bih mu dala i veću ocjenu, ali moja racionalna strana ipak ne da. Jer klišeiziran je totalno, da. I sladunjav i sve. Al je od samog početka do samog kraja totalno feel-good. Ono skroz. Ni u jednom trenutku nije bio dosadan ni naporan. Muzika je takva da mi je par puta došla želja da se dignem i zaplešem. A nisam neka plesačica. Stalno sam lupkala nogom i potiho pjevušila. I inače ne gledam filmove više puta, al ovaj sigurno hoću. Jer znam da ću opet bit super volje kad ga pogledam.
Citiram Fat Amy, 'lesbehonest', vrijedi pogledati!
Da. :inlove: I'll finish him like a cheese cake! :lol: :lol: I ona Azijatkinja, Isuse. :lol: I ate my twin in the womb. Valjala sam se po krevetu od smijeha na neke stvari, jako mi je dobro legao u tom trenutku valjda. I regret nothing.

Ja sam se ovdje u stvari samo došla požalit kako nisam uspjela pogledat Zero Dark Thirty još. I da se neki dijelovi Hobbita komotno mogu izbacit van, što uspijevam vidjet tek kad filmove gledam doma jerbo u kinu izgubim razum. As we all should, ako se mene pita. :svelja: :D

Cijeli onaj dio s Azogom, for starters. Podsjeća me na moje seminare. Moraju imat najmanje pet stranica, ja sve napišem u tri i pol i onda mlatim praznu slamu dok ne popunim kvotu. Bah.

Pardon, I just have a lot of feelings. :(
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 07 sij 2013 22:01

Cloud Atlas (2012) - 7/10
Kompleksan, meni osobno predug, nisu morali baš toliko priča ubaciti u njega. Ali valjda im je poanta bila zakmplicirati ga do boli. Dobar ali meni ostaje na tome... bez wow efekta.

unexpected

Post Postao/la unexpected » 08 sij 2013 19:01

american psycho 3/10
http://www.imdb.com/title/tt0144084/

stranger than fiction 2/10
http://www.imdb.com/title/tt0420223/

Aven

Post Postao/la Aven » 08 sij 2013 19:39

Pitch Perfect (2012)
Jason Moore
6/10

slika

slika

Ove natruhe flertanja između njih dvije su hot. :D Fat Amy i Lilly imaju svojih trenutaka. Jesus, oni "snow angelsi" u povraćotini. :happycry:
Filmu me privukao aranžman "No Diggity" u traileru, stvar na koju smo otkidali u srednjoj. To im je i highlight što se mene tiče.
Fora filmić za pustit mozak na pašu i prisjetit se nekih catchy pjesama. Btw, očekujem u budućnosti dobrih i raznovrsnih uloga za Annu Kendrick. Mislim da ima što za ponuditi.

Aven

Post Postao/la Aven » 09 sij 2013 13:57

Spartacus (1960)
Stanley Kubrick
5.5/10

Lijepo snimljeno, ipak je to Kubrick koji se, koliko mi je poznato, bavio fotografijom.
Sadrži višak onih elemenata koji me smetaju i manjak onih koje tražim u filmovima - pretjeranu teatralnost (vrlo česta kod filmova starijeg datuma) i slabu razrađenost priče i likova.

John Gavin je vrlo ugodan oku.

gigiONlajna

Post Postao/la gigiONlajna » 09 sij 2013 15:21

Douglas later called upon Kubrick to take over the production of Spartacus (1960), by some accounts hoping that Kubrick would be daunted by the scale of the project and would thus be accommodating. This was not the case, however: Kubrick took charge of the project, imposing his ideas and standards on the film. Many crew members were upset by his style: cinematographer Russell Metty complained to producers that Kubrick was taking over his job. Kubrick's response was to tell him to sit there and do nothing. Metty complied, and ironically was awarded the Academy Award for his cinematography.
Out of all of his feature films, Spartacus (1960) is the only one to which he hasn't contributed in writing the screenplay.
According to Kirk Douglas, Kubrick allegedly wanted to take credit for the Spartacus (1960) screenplay that was primarily written by Dalton Trumbo. Trumbo, who was blacklisted at the time, originally was going to use the alias Sam Jackson. During the production of the film, Otto Preminger announced he had hired Trumbo to write the screenplay for Exodus (1960). Douglas, in turn, announced that he had been the first to hire Trumbo, who would be credited on his film. Preminger's film was released six months earlier than "Spartacus," which was released in October 1960. Douglas later said he decided to give Trumbo credit because he was appalled at Kubrick's attempt to hog the credit. This "recollection" likely was colored by the fact that Kubrick went on to become a great director, and the film was seen as a Kubrick film rather than as the product of Kirk Douglas, who produced it. Douglas viewed the film as a fulfillment of his personal vision
Has directed two actors in Oscar-nominated roles: Peter Sellers (Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)) and Peter Ustinov (Spartacus (1960)). Ustinov won his Oscar.

Aven

Post Postao/la Aven » 09 sij 2013 15:29

Out of all of his feature films, Spartacus (1960) is the only one to which he hasn't contributed in writing the screenplay.
Eto. Nešto je cijelo vrijeme bilo trulo i drugačije od Kubricka kakvog poznajem. : D Btw, Ustinov je bio dobar, ali Laurence Olivier (Crassus) mi je najbolje odglumio.

Odlična je scena između njega i Tonyja Curtisa (Antoninus), kad ga pita voli li više školjke ili puževe. Curtis mu odgovara da jede isključivo školjke, a Olivier će na to da on preferira i jedno i drugo.
Diskretna implikacija na spolne organe. :') Mislim da se ta scena često provlači po primjerima gay scena iz svijeta filma.

slika

Gavinov torzo. *drool*

ariadne
hladan tuš

Post Postao/la ariadne » 09 sij 2013 19:58

Django Unchained

Ha, Tarantino ko Tarantino. Ne znam zašto su digli toliko halabuke oko nasilja i korištenja riječi "nigger", ko da nisu vidjeli nijedan njegov film dosad. :roll: Stvarno bi bilo debilno da u filmu o rasizmu ne bude nijedna takva riječ, a u ostalima jest. :lol:

Samuel L. Jackson gotovo da nije ni morao glumiti, imam dojam da on tako i inače priča. :lol:

Christoph Waltz je ljubav. :inlove: DiCaprio je dobar, ali nedovoljno upečatljiv. Možda zato što nije bio baš dugo u filmu. Ili je, ali se nije tako činilo. Bojim se da mu je pobjegao još jedan Oscar. :lol:

Sam film mi je mrvicu predug. I Tarantino je praktički napravio Basterdse opet, samo umjesto nacista ima robovlasnike. Basterdsi su mi bolji, doduše.

Aven

Post Postao/la Aven » 10 sij 2013 01:41

The NeverEnding Story (1984)
Wolfgang Petersen
5.5/10

slika

Reach the stars
Fly a fantasy
Dream a dream
And what you see will be

slika

unexpected

Post Postao/la unexpected » 10 sij 2013 18:46

if only 7/10
http://www.imdb.com/title/tt0332136/

eternal sunshine of the spotless mind 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0338013/

unexpected

Post Postao/la unexpected » 11 sij 2013 13:49

Aven

Post Postao/la Aven » 11 sij 2013 14:13

Gladiator (2000)
Ridley Scott
7.5/10

slika

Izuzev Prometheusa (koji je ubitačno loš film), kod Ridleyja Scotta gotovo uvijek imam isti dojam - ima odličan predložak, neke jako dobre momente, ali nikad potpunu egzekuciju.

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 11 sij 2013 18:36

Legion (2009) - 4/10
Par scena poludjelih bakica i djece su jedino što mi je bilo upečatljivo tu.

slika

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 11 sij 2013 21:34

Compliance (2012) - 7/10
Jako čudna priča. Valjda samo ameri mogu biti tako naivni. Nadam se. Zanimljiv film, nije mi bio zamoran a priča je stvarno upečatljiva.

Aven

Post Postao/la Aven » 12 sij 2013 00:53

Agora (2009)
Alejandro Amenábar
7/10

slika

Ljudska vrsta zaista nije mogla smisliti bolje opravdanje za svoja najnehumanija djela od religije. Plaši me pomisao da je prošlo već toliko stoljeća, a tome je još uvijek tako. Negdašnji noževi, masakriranja po ulicama i spaljivanja zamijenili su bezobraznim istupima u medijima kojima pozivaju na netoleranciju i mržnju prema svakome tko se slijepo ne pokorava onome što propovijedaju. Tema ovog filma je i dalje relevantna, a Hypatia je utjelovljenje manjine koja odbija biti potlačenom. Rachel je jako dobra u toj ulozi. Pala je i suzica na kraju. :'

Synesius, you don't question what you believe, or cannot. I must.

gigiONlajna

Post Postao/la gigiONlajna » 12 sij 2013 10:47

slapa je napisao/la:Compliance (2012) - 6.5/10
Jako čudna priča. Valjda samo ameri mogu biti tako naivni. Nadam se. Zanimljiv film, nije mi bio zamoran a priča je stvarno upečatljiva.
Nisam pogledala film, al sam već neko vrijeme fascinirana temom crne strane poslušnosti i poštovanja autoriteta .
Primjerice...Milgram i Stanford eksperimentima, zatim temom spomenutog filma (strip search prank call, ovo je bio jedan od više desetaka poziva).

Počelo je tako da sam naletila na trailer Philosophy of knife (tako nešto) koji je poluigrani prikaz onog što se dešavalo u japanskim Unit 731. Ostala sam zgožena.Onda sam čula priču i zločincu sa naših prostora koji je bio ucjenjen životim svoje obitelji kako bi ubijao druge, zatim sam čula o banalnosti zla i Hanah Ardent ( morala bih i taj film pogledati). Moj zaključak je da je u određenim okolnostima većina nas je sposobna za grozne stvari.
Evo i infamous (kak se to uopće veli na hrvatskom) Philip Zambarda govori u ovom linku o Abu Ghraibu, spomenutim eksperimentima (pošto je provodio Stanford experiment). http://www.ted.com/talks/philip_zimbard ... _evil.html

No da ne završim u cnom tonu, na TEDU je bilo jedno izuzetno informativno predavanje o mitu nasilja, u kojem se tvrdi da živimo u najmirnijem trenutku ljudske povijesti (npr. u 1. i 2 svjetskom ratu bi umrlo 2 milijarde). I jako mi se svidio dio o tome kako sposobnost empatije širimo na sve veći broj pojedinaca. One koje tretiramo kao podljude - njihov krug se smanjuje.

http://www.ted.com/talks/steven_pinker_ ... lence.html

U jednom GEU, pisalo se o najdužem longitudinalnom istražinju. Zaključak je da od ljudi možeš očekiavti svašta, ali ipak većinom dobrog.
Zadnja izmjena: gigiONlajna, dana/u 12 sij 2013 10:53, ukupno mijenjano 1 put.

slapa
i'm watching u

Post Postao/la slapa » 12 sij 2013 10:52

^
jučer ga je jedan frend okarakterizirao kao horor. kaže da je prestravljen izašao iz kina. mada sam po sebi ne izgleda tako, priča je strašnija od većine horora. a radi se o istinitim pričama.

JaNNa
XoXo
Kontakt:

Post Postao/la JaNNa » 12 sij 2013 11:20

Conviction(2010) - 6/10
tak, tak razrađena priča po istinitom događaju. Malo mi je teže pao jer ne gutam tu silnu obiteljsku ljubav i povezanost, no Hilary Swank izvlači cijeli film svojom glumom. Žena je fkt dobra.

Svećenikova djeca (2012) - 6/10
očekivala sam više zbog silne pompe, no kako to biva u nas Hrvata, hvali se i nešto što je prosječno, jer je tako rijetko da se išta napravi.
ima par dobrih fora u filmu, i sviđa mi se kraj.

Lincoln (2012) - 8/10
intersantan pristup samom liku i djelu Lincolna. Malo me Spielberg iznenadio, dok s druge strane Tommy Lee Jones je nadmašio samog sebe - definitivno zaslužena nominacija za Oscara.
i da, važna napomena uz ovaj film - ako ne volite povijest: nemojte gledat - umrijet ćete od dosade.

fascinanto mi je kak cijele godine nije bilo baš nešto dobrih filmova, i sad BUM - ne znam koji da prije počnem gledat.
i razočarana sam što Batman nije dobio niti jednu nominaciju, jer mislim da je ovo najbolji nastavak ikad. mora da je zbog pokolja. ah, Ameri.

Odgovorite