nisam do sada ni vidjela da se povela rasprava ovdje - a ona me je doista obradovala.
Znam poprilicno dobro kako zive lezbijke +50 jer imam prijateljice koje sam tijekom zivota poskupljala i povremeno se cujem s njima. Komad kruha je najblize skontala o kakvom se problemu radi.
No glavna prepreka u cijeloj prici je ta sto vecina tih zena ne zna koristiti kompjuter (vi koje imate do 25-30 godina zamislite vase mame na internetu i otprilike tako izgleda i medju lezbama). Cak i medju onima koje imaju 42-45-48 godina veci dio kompjuter ne zna ni upaliti.
Na zalost, jedini nacin da se do njih dodje je usmena predaja (netko poznaje nekoga tko poznaje susjedu neke starije lezbe) - no na zalost ni to ne moze garantirati da bi se one odazvale bilo kakvoj aktivnosti.
U ovom trenutku veliki je iskorak i senzibilizacija LGBT populacije za probleme koje te zene imaju jer su one, zbog same zenske prirode, u daleko nepovoljnijem polozaju nego muskarci (koliko god ovo zvucalo generalizirajuce).
Gejevi tih generacija daleko su organiziraniji (oni su i 70-tih imali svoja zvanicna (u underground smislu) okupljalista i organizirali su privatne zabave gdje su sirili krug poznatih.
Za razliku od njih, zene kojima promiskuitet nije toliko svojstven, zatvarale su se u svoje male homogene zajednice do kojih je i onda, a i sad, bilo tesko doci.
U svakom slucaju, drago mi je da ova tema nije prosla nezapazeno - jer ako ijedna od vas slucajno upozna nekoga tko bi mogao biti 50+ lezba i na neki joj nacin pomogne da pronadjei put prema internetu - napravili smo puno