Britanski TV producent i scenarist, pokretač nove verzije popularne SF serije Doktor Who, Russel T. Davis, o razlozima uvrštavanja scene lezbijskog poljupca u TV adaptaciju Shakespeareove komedije koja će uskoro biti prikazana na BBC1 kaže: "Jer je 2016.".

Russel T. Davies najpoznatiji je kao autor scenarija za dramske serije kao što su Queer as Folk, Bob & Rose, The Second Coming, Casanova,te kao pokretač nove verzije popularne znanstveno-fantastične TV serije Doktor Who.

Njegov inovativni pristup pokazuje se i u kreiranju Shakespeareove komedije San Ivanjske noći (A Midsummer Night's Dream) u BBC-ev televizijski film, jer je za razliku od originalne verzije uvrstio i poljubac između Titanije i Hipolite kao završnu scenu.

Želim da djeca vide kako doista svijet izgleda danas 

"Tu je puno muško-ženskih odnosa i želio sam uvrstiti i scene muškarca s muškarcem, muškarca koji je obučen kao žena s drugim muškarcem i žene sa ženom jer je 2016. i tako svijet izgleda danas. Želim da djeca vide taj stvarni svijet usred fantazije", kaže Davies za Guardian.

U ovoj BBC-evoj adaptaciji koja će biti emitirana krajem svibnja, glume Maxine Peake kao vilinska kraljica Titania, John Hannah kao kralj Tezej i Matt Lucas u komičnoj ulozi Nicka Bottoma.

Davies smatra kako bi Shakespeareove predstave stalno trebalo prilagođavati jer "ako ste istinski šekspirijanac znači kako ste zaljubljeni u imaginaciju i dramu, istinu, zabavu i iskrenost.

Predstave se stalno mijenjaju, svaka generacija ih radi drugačije, radije me poljubite nego da od toga radimo problem!", kaže Davies.

Iskreno otkriva kako mu je iskustvo osmišljavanja jedne Shakespeareove predstave na novi način bilo "prilično zastrašujuće".
"Ima nešto sveto u tome kad gledaš riječi stare 400 godina i sjedeći tako za svojim kompjutorom osjećao sam se istinski čudno. No, to jednostavno moraš učiniti".

Davies je za kraj ispričao i neobičan susret s taksistom koji je mislio kako radi na kriminalističkoj TV seriji Ubojstva u Midsomeru (Midsomer Murders).

"Jučer sam se vozio taksijem i vozač me upitao na čemu sad radim, na što sam odgovorio kako sam baš završio s radom na Snu Ivanjske noći (A Midsummer Night’s Dream). On je to popratio komentarom: 'O, moja žena obožava tu seriju ' ".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.