Foto: B. Čović/Glas KoncilaSudeći prema reakcijama dr. Adalberta Rebića i Željke Markić u večerašnjem Dnevniku HTV-a, neočekivano pomirljiva i tolerantna poruka pape Franje ("Tko sam ja da sudim gejevima?"), unijela je nered u redove hrvatskih političkih katolika.

Štoviše, može se zaključiti kako su je doživjeli kao hladan tuš usred toplinskog udara i daje se naslutiti kako neće prezati ni pred čime da je pokušaju ili sasvim relativizirati ili njezin smisao pervertirati krajnje selektivnim odabirom i tumačenjem.

Nesuđeni homofob godine, dr. Adalbert Rebić, jedini je valjda na svijetu kojem "Papine riječi uopće nisu posebna novost".

"Mi kršćani naučavamo da moramo poštivati svakog čovjeka, svaku osobu. Uostalom, sâm Isus i Sveto pismo ističu načelo "Ljubi Boga svoga i bližnjega svoga kao samog sebe", izjavio je dr. Rebić. Kazao je to čovjek i svećenik koji je do jučer tvrdio kako će "pederi i lezbe upropastiti Hrvatsku".

"Više je stvarno besmisleno upozoravati na to da se i Hrvatsku pokušava uklopiti u globalnu urotu pedera, homoseksualaca, lezbi i drugih osoba devijantnog seksualnog ponašanja koji svoje nazore pokušavaju nametnuti svima.", rekao je u siječnju ove godine čovjek koji danas tvrdi kako su on i hijerarhija moći Katoličke crkve, kojoj i sâm pripada, oduvijek gejeve ljubili kao Boga svoga i same sebe.

Posluša li se pozorno odgovor pape Franje na pitanje o navodnim gej lobijima u Vatikanu i poznaju li se imalo tamošnje političke prilike, u kojima novi papa doslovno vodi rat s bankarskim i političkim lobijma u Kuriji, jasno je kako njegovo insistiranje na odvajanju pojma lobiji od pojma gej nije slučajno.

Dosad su u nauku Katoličke crkve poučavali vjernike kako je homoseksualnost, bolest, nenormalnost, zlo, a papa Franjo danas kaže kako za Katoličku crkvu nisu loši gejevi nego lobiji koji uživaju golemu političku i financijsku moć. Niti su svi lobiji loši, niti su svi gej lobiji dobri, napose oni u vatikanskim odajama, ali to je neka sasvim druga tema.

Međutim, Željka Markić i njezini istomišljenici to ne žele čuti i posve izvrću smisao njegove poruke, a Markić ide toliko daleko da tvrdi kako je dio o lobiranju posve u skladu s inicijativom "U ime obitelji" (?!).

"Treba se napraviti razlika između biti homoseksualac i biti dio lobija. Kod homoseksualnih lobija nije problem u seksualnoj orijentaciji već je problem u nedemokratskom načinu djelovanja. Mi se nadamo da takvi lobiji u Hrvatskoj, u suradnji s izvršnom vlasti, neće uspjeti spriječiti referendum o braku.", izgovorila je Markić. Ona, dakle, borbu za jednaka ljudska prava LGBT osoba izjednačava sa zlonamjernim lobističkim djelovanjem.

Možda stoga što je njezina križarska bitka protiv tih istih ljudskih prava dio lobističke politike, kod koje ni dan-danas nije jasno tko ju je osmislio, tko je financira i s kojim je sve političko-financijskim ciljevima provodi.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.