Kao što je bilo najavljeno, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier medijima je dao izjavu ispred kluba Super Super. Stier je kazao kako je došao izraziti solidarnost te da očekuje od policije da što prije pronađe počinitelja, ali nije mogao izgovoriti da su napadnute LGBT osobe.P

''Došao sam izraziti tajniku udruge solidarnost i još jednom u svoje i ime Vlade osuditi ovaj vandalski čin. Izuzetno je važno da se svi hrvatski građani osjećaju sigurno. Razgovarao sam i s Orepićem koji je rekao da policija intenzivno radi na ovom slučaju. I ja i javnost očekujemo da se što prije dođe do počinitelja ovog kukavičkog čina'', kazao je Stier novinarima, prenosi N1.

Pitali su ga i hoće li biti ove godine na Povorci ponosa: "Neću biti u toj manifestaciji, ali ono što želim reći jest da je politika Vlade i moj stav da se dostojanstvo svake osobe mora poštivati'', rekao je.

Odgovorio je i na pitanje kosi li se njegova izjava s imenovanjem Ladislava Ilčića na mjesto svog posebnog savjetnika.

"Možete li spomenuti da su napadnuti LGBT građani"?

''Moji stavovi su stavovi koje zastupa Vlada Republike Hrvatske i koju svi moji suradnici zastupaju i zastupat će i dalje. Od toga nema odstupanja'', kazao je Stier. ''Ove stavove, poštivanje digniteta svake osobe, je čvrst stav Vlade, moj stav kao potpredsjednika Vlade i kao kršćanina da se mora poštivati dostojanstvo svake ljudske osobe i svi moji suradnici će provoditi takvu politiku".

Ispred Super Supera se zatekao i Marko Mišković koji je bio u klubu u vrijeme napada, i za Crol.hr ispričao što je doživio. Stiera je upitao sljedeće: "Oprostite, nisu napadnuti svi građani, napadnuti smo mi, pripadnici LGBT zajednice. Možete li to spomenuti, LGBT, gej, možete li spomenuti nas, vrednovati nas, da smo mi žrtve, nisu žrtve svi. Je li to toliki problem?"

Odgovor je bio neodređen:

"Osuđujemo ovaj vandalski čin, upravo zato smo danas i došli izraziti solidarnost s tajnikom udruge i još jednom ponoviti da u Hrvatskoj želimo kulturu dijaloga i tolerancije te da je svaki čin koji ide protiv toga i koji se koristi nasiljem neprihvatljiv i za osudu'', zaključio je Stier i otišao, ne dopustivši daljnja pitanja.

 

Stier daje izjavu povodom subotnjeg napada na LGBT klub

Posted by Index Vijesti on Monday, 13 February 2017

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.