Foto: hkea.org.au/arhiva

Colleen Simon predano je radila za crkvu St. Francis Xavier u Missouriju brinući se za beskućnike i siromašne. No, vodstvu crkve njezin doprinos zajednici nije bio toliko važan koliko privatni život.

Nakon što su saznali da je u braku s luteranskom svećenicom, Donnom Simon, Biskupija Kansas Cityja zamolila ju je da odstupi sa svog radnog mjesta, piše Kansas City Star. Simon kaže kako nikad nije lagala o svom životu i uvijek se izražavala u rodno neutralnim terminima. "Ne želite da vaša ostavština bude predmet podjela. To je užasno. Međutim, postoje zakoni i sve dok se ti zakoni u Crkvi ne promijene, stanje će ostati ovakvo", razumna je Simon.

Osim što je svoje vrijeme posvećivala beskućnicima i siromašnima, Simonova je svakodnevno razgovarala sa župljanima i poticala ih da se aktivno uključe u suzbijanje siromaštva i preveniraju beskućništvo.

U studenom ove godine, Simon će proslaviti treću godišnjicu otkako je preživjela rak. No, računi koji su se nagomilali za vrijeme teške bolesti podsjećaju je svaki dan koliko joj je posao potreban. Sa 58 godina, kaže, boji se da će teško pronaći drugi posao. "Znala sam da ovaj angažman nije bio održiv, ali sam se nadala da će dulje trajati", komentirala je.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.