Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović sinoć je gostujući u RTL-ovoj emisiji Direkt jasno rekla kako se Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola - neće mijenjati.

Usprkos brojnim najavama koje su stizale iz redova desničarskih stranaka, Hrvatske stranke prava AS i Hrasta, članova vladajuće koalicije, kako će tražiti hitno ukidanje Zakona o životnom partnerstvu, resorna ministrica je odbacila takvu mogućnost.

Štoviše, istaknula je kako se Hrvatska može ponositi tim zakonom.

Gostujući u emisiji RTL-a Direkt, ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović (Most) na pitanje urednika i voditelja Zorana Šprajca koji je naveo kako je jedno od političkih pitanja u njezinom resoru i "zakon o istospolnim zajednicama, koji de facto legalizira brak između homoseksualnih osoba", te pitao - hoće li ga mijenjati, jasno rekla:

"Vi govorite o Zakonu o životnom partnerstvu. To nije moja tema, ali je u resoru. Zakon se ne mijenja. Htjela bih istaknuti, danas sam dobila podatak da je na temelju toga zakona u Hrvatskoj sklopljeno 109 životnih partnerstva. I Hrvatska je zaista ponosna da ima takav zakon i da se priključila demokratskim civiliziranim zemljama".

Ministrica Jurlina Alibegović je također govorila o nužnosti provođenja reformi u sektoru javne i lokalne uprave i samouprave, najavila smanjivanje broja županija i općina, te otkrila kako je trenutno zaposleno 58.000 državnih službenika, te nešto više od 169.000 službenika u javnim službama.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.