Jedna od najpopularnijih mreža za upoznavanje gej, biseksualnih i trans* muškaraca, PlanetRomeo, predstavila je projekt "Love beyond borders", sačinjen od priča parova koji se vole ali su udaljeni tisućama kilometara.

PlanetRomeo je svoje korisnike pozvao da podijele svoje ljubavne priče, a primili su preko 2000 njih iz 138 zemalja. Odabrali su tri para koji žive na različitim kontinentima, a nagrađeni su putovanjem u Amsterdam tijekom tamošnjeg Tjedna ponosa.

"Nekima od naših Romea u vezama na daljinu željeli smo darovati priliku da se sretnu. Dvojici muškaraca koji su zaljubljeni jedan u drugog ali rijetko imaju priliku biti zajedno no dijele duboku ljubav iako su udaljeni svjetovima", rekao je Gui Bosselaers, šef marketinga u PlanetRomeu.

Produkciju "Love beyond borders" potpisuju nizozemski producent i redatelj Sipke-Jan Bousema i SJB MEDIA.

"Doista su me dirnule sve te ljubavne priče i sretan sam što ih možemo podijeliti sa svijetom. Ljubav je prelijepa i vrijedna dijeljenja, a 'Love beyond borders' dokazuje da je jača nego što mislimo i može premostiti tisuće kilometara", rekao je Bousema.

Prvi od sretnih parova koji su dobili priliku za susret su 38-godišnji Melvic s Filipina i 39-godišnji Valdis iz Letonije.

Melvic_Valdis

Upoznali su se na PlanetRomeu prije dvije godine, a njihova su se online druženja odvijala u virtualnom mjestu koje su nazvali Vivaland. Ipak, nedostajalo im je ono što tehnologija, koliko god bila napredna, ne može ponuditi: zagrljaje, poljupce i fizičku prisutnost. Osim toga obojica dolaze iz zemalja u kojima nije moguće ozakoniti istospolnu vezu. U emotivnom susretu u Amsterdamu rekli su samo kako "ovako treba biti": "Ovo je normalan život, da smo zajedno. To je naš san, da smo uvijek skupa i da se možemo držati za ruke kao u Amsterdamu jer nas ovdje ljudi prihvaćaju".

Brazilac Luiz (31) i Talijan Marco (28) sreli su se prije tri godine kad je Marco bio na stažiranju u Brasiliji i, kažu, odmah su osjetili međusobnu privlačnost. Usprkos udaljenosti i različitim vremenskim zonama te nedostatku novca za putovanja, uspjeli su ostati zajedno i zaljubljeni.

Marco_Luiz

Danas su usredotočeni na zajedničku budućnost.

Studenti Bence (24) iz Mađarske i Breno (24) iz Brazila prvo su chatali tjednima i onda se odlučili upoznati na jednom gej partiju jer Breno je tad studirao u Budimpešti. Uskoro su postali par.

Breno_Bence

"Između nas stoji 8000 kilometara planeta Zemlje. Mogli bismo imati zajedničku budućnost, samo moramo uštedjeti nešto novca. On (Bence) mora završiti fakultet, pa ćemo onda vidjeti što dalje", rekao je Breno. Bence već štedi i planira kupiti vlastiti stan u Budimpešti. Na amsterdamskom Prideu sudionici su nosili i zastave 72 zemlje u kojima je homoseksualnost kažnjiva zakonom, što je brojka koju Bence i Breno smatraju šokantnom.

"To nas je podsjetilo koliko smo sretni u nekim stvarima. Zato postoji Pride. Sami ne možemo napraviti ništa, ali zajedno možemo promijeniti svijet", poručili su ovi zaljubljeni mladići.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.