Opći uvjeti korištenja

CroL vam omogućava korištenje njegovih usluga i sadržaja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge. Korištenjem bilo kojeg dijela portala CroL smatra se da su korisnici upoznati s uvjetima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti njezin sadržaj isključivo za osobne namjene i na vlastitu odgovornost.

CroL ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvih sadržaja. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i CroL se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

CroL polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kôd). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala CroL i podložno je tužbi. CroL zadržava pravo promjene i privremenog ili trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze da to najavi.

CroL se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja preuzetih iz drugih izvora uz njihovo navođenje, besplatnih sadržaja, poveznica na druge stranice i CroL Foruma. CroL ne preuzima odgovornost za eventualne štete nastale oglašavanjem.

Privatnost podataka

CroL poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala.

Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku CroL ni u kojem slučaju neće davati na uvid trećoj strani osim u slučaju kad je takva obaveza regulirana zakonom.

CroL se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika, osim u slučaju aktivnosti korisnika koji krše zakone Republike Hrvatske.

CroL Forum i CroL pohranjuju sljedeće korisničke podatke: e-mail adresu, ime i nadimak koji ste odabrali za CroL Forum i/ili komentiranje članaka te vašu IP adresu.

Vaše korisničke podatke CroL Forum zadržava u bazi sve dok ste registrirana članica/član CroL Foruma.

Vaše korisničke podatke CroL Forum ne prosljeđuje trećim stranama.

Vaše korisničke podatke CroL Forum briše iz baze podataka u trenutku brisanja korisničkog profila.

Brisanje korisničkog profila korisnice/i trebaju zatražiti od webmasterice/administratorice/moderatorice CroL Foruma.

CroL Forum pridržava pravo slanja e-maila korisnicama/korisnicima u slučaju važnih obavijesti.

Obveze korisnika

Korisnicima portala CroL strogo je zabranjeno: objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te na bilo koji drugi način štetan.

Zabranjeni su objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima - lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe - prikrivanje porijekla sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala CroL - objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom - objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane.

Zabranjeno je svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme - prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.
Nije dozvoljeno kršenje privatnosti, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i prezimena ili drugih privatnih podataka diskutanata i trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama.

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal CroL korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. CroL se ne može se smatrati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.
CroL zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. CroL ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Izmjene

CroL zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim stranicama.

Sve važnije obavijesti o izmjenama portal CroL će objaviti na svojim stranicama.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.