Je li vam poznat scenarij kad se kolege s posla vrate s godišnjeg odmora i prepričavaju dogodovštine sa svojih putovanja s partnerima, suprugama, djevojkama? Pomislite kako biste i vi željeli podijeliti svoje, no vi ste gej pa to možda ne bi bilo "prikladno".
“Moje ime je Gordan, imam 43 godine i patim od internalizirane homofobije.” Tako zamišljam svoju prvu rečenicu na okupljanju imaginarne grupe podrške ljudima koje muči internalizirana homofobija.
Razmišljao sam bih li i ove godine pisao još jedan edukativno-generički tekst o Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a koji se obilježava svakog prvog prosinca. Bilo bi tu puno brojki od nekad i puno brojki od danas, no živimo u svijetu gdje svatko brije neku svoju matematiku pa brojke koje idu u prilog potencijalnom kraju epidemije HIV-a, čini mi se, nisu dovoljne da dovoljno zainteresiraju javnost i promijene percepciju o HIV-u i AIDS-u.
Europski tjedan testiranja kampanja je kojom zdravstvene organizacije diljem Europe promiču svijest o važnosti ranog otkrivanja spolno prenosivih bolesti te ujedno potiču pojedince na redovito testiranje.
Matematika je univerzalan koncept koji nadilazi pojmove spola. To savršeno dočarava citat iz filma "Opasne djevojke" kad srednjoškolka Cady, nakon što se iz Južne Afrike preseli u SAD, izjavi da voli matematiku jer je jednaka u svakoj zemlji. Iako spol ne bi trebao biti određujući faktor u prikazivanju sposobnosti u nekom polju, "girl math" i njezina polarna reakcija "boy math" satirično pokazuju (ne)sposobnost određenog spola. Štoviše, kroz zabavne i izvrnute izračune otkrivaju duboko ukorijenjeni seksizam u društvu.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.