Šesnaest vodećih hrvatskih LGBTIQ+ organizacija javno se ogradilo od nedavnih akcija udruge Zagreb Pride, posebice, kako navode, zbog objave tzv. Predizbornog LGBT kompasa koji je neovlašteno otkrio seksualni identitet pojedinaca bez njihovog pristanka.
Ne stišavaju se reakcije na subotnju objavu predizbornog LGBT kompasa udruge Zagreb Pride. To ih nije pokolebalo, pa su u nedjelju najavili kako će "objaviti i podatke o seksualnom identitetu svih članova Vlade Republike Hrvatske, od 14. ožujka 2024. u tzv. tehničkom mandatu", što su nešto kasnije i učinili.
Udruga Zagreb Pride u subotu je objavila predizborni LGBT kompas u kojem je naveo LGBT kandidatkinje i kandidate u utrci za Hrvatski sabor, a među njima je i nekolicina iz redova HDZ-a.
Ovogodišnja zagrebačka Povorka ponosa najavljena je za 1. lipnja. Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) je već okupljen i pretpostavljam da radi nešto u vezi s osmišljavanjem ovogodišnje teme i programa. Ovaj tekst pišem kako bih ih ohrabrio da nakon više godina osmisle Prajd koji ne bi bio doličan, dosadan i politički tup.
"Ne pada mi na pamet", reče AP na izjavu jednog od eksperata za ustavno pravo da treba srediti Registar birača jer u njemu postoji pola milijuna birača više nego što je punoljetnih građana Lijepe naše. Time je jasno dao do znanja da bi trenutno vladajući HDZ mogao manipulirati glasovima mrtvih i živih glasača.

Vezane teme

Vezane teme podržane su samo uz članke.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.