Švicarci su u nedjelju uvjerljivom većinom podržali zakon koji zabranjuje diskriminaciju na temelju spolne orijentacije, a podržalo ga je 63 posto glasača, priopćio je institut GFS Bern.
Nakon što je u srpnju prošle godine Upravni sud u Sofiji donio odluku da Bugarska mora priznati lezbijski brak sklopljen u inozemstvu, ta je odluka sad "zacementirana" presudom Vrhovnog suda.
Konzervativni tjednik Gazeta Polska odlučio je sa sljedećim izdanjem distribuirati i naljepnice "Zona bez LGBT". Naljepnice prikazuju crni križ preko zastave duginih boja.
Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) treba bivšem zaposleniku platiti 100.000 kuna zbog diskriminacije. Između ostalog, na poslu su ga nazivali "pederom kojeg se treba riješiti".
Molitelji inicijative "40 dana za život" i ove su se jeseni strateški rasporedili pred bolnicama hrvatskih gradova, pa tako i u Čakovcu. Bili su temom sjednice tamošnjeg Gradskog vijeća jer su HNS i stranka Pametno zatražili da se na dnevni red uvrsti i prihvati njihov prijedlog o izmještanju skupine molitelja, a SDP-ov gradonačelnik je to – odbio.

Vezane teme

Vezane teme podržane su samo uz članke.


Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.