Konzervativni tjednik Gazeta Polska odlučio je sa sljedećim izdanjem distribuirati i naljepnice "Zona bez LGBT". Naljepnice prikazuju crni križ preko zastave duginih boja.

Gazeta Polska je tjednik s tiražom od 110 tisuća koji otvoreno podržava vladajuću konzervativnu i homofobnu stranku Pravo i pravda.

Kako javlja BBC, američka veleposlanica Georgette Mosbacher reagirala je optužbom prema Gazeti Polskoj da tim naljepnicama promovira mržnju, na što joj je homofobni glavni urednik Gazete odgovorio da se "trebaju poštovati različita mišljenja".

"Razočarana sam i zabrinuta jer pojedine skupine koriste naljepnice kako bi promovirale mržnju i netoleranciju. Poštujemo slobodu govora, ali zajedno moramo ustati u obrani vrijednosti poštivanja različitosti i tolerancije", napisala je američka veleposlanica u tvitu kojim je odgovorila na tvit Gazete Polska u kojem su najavili dijeljenje naljepnica homofobnog sadržaja.

Urednik spornog medija, tvitom joj je odgovorio da "nikog ne čini tolerantnijim činjenica da pripada gej pokretu" te da "Poljaci vole slobodu".

Zamjenik gradonačelnika Varšave Paweł Rabiej najavio je kako će se zbog spornih naljepnica žaliti Uredu tužitelja.

"Njemački fašisti stvorili su zone bez Židova. Kako vidimo, ta tradicija ima poklonike i u današnjoj Poljskoj“, izjavio je Rabiej i dodao kako se sve to događa "pod kišobranom" vladajuće stranke i biskupa.

BBC navodi kako Poljska inače napreduje kad je riječ o odnosu prema homoseksualnosti, ali je istospolni brak u toj zemlji i dalje zabranjen.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.