www.stream-xnxx-porn.com

Velika većina zastupnika u srijedu je zatražila od Vijeća i Komisije konkretne mjere zbog stalnog urušavanja EU vrijednosti u Mađarskoj i Poljskoj.

U raspravi na plenarnoj sjednici, ministar vanjskih poslova Slovenije Anže Logar, u ime slovenskog predsjedanja Vijećem, te potpredsjednica Komisije za portfelj Vrijednosti i transparentnost, Vera Jourova, govorili su protiv nedavno prihvaćenog anti-LGBTIQ zakona u Mađarskoj. Upozorili su kako je on u suprotnosti s EU pravom te istaknuli kako ova tematika prema Ugovorima spada u ovlasti EU-a.

Zastupnici su od Vijeća i Komisije zatražili zaštitu Europljana i EU-a kao zajednice.

Zaključili su kako izostanak konkretne i odlučne reakcije od strane Komisije kad je riječ o zaštiti EU proračuna te pogotovo od strane Vijeća koje odugovlači s provedbom postupka iz članka 7. za Mađarsku i Poljsku, omogućuje napade na EU vrijednosti. Mnogi zastupnici su istaknuli da nedostatak političke volje otežava situaciju te vodi prema stalnoj degradaciji Europske unije kao i širenju takve prakse.

Neki su upozorili da mađarska i poljska vlada napade na EU vrijednosti koriste za zataškavanje korupcije i neuspjelih politika.

Brojni europarlamentarci zatražili su zaštitu LGBTIQ osoba od mogućih katastrofalnih psiholoških i fizičkih progona, pogotovo kad je riječ o maloljetnicima. Kazali su kako je potrebno odgovoriti na ograničavanje slobode izražavanja i prava na dostojanstvo LGBTIQ osoba pod izlikom donošenja zakona protiv pedofilije.

Neki zastupnici su tvrdili kako u mađarskom zakonu nema ništa spornog i da nacionalne vlade imaju isključivo pravo odlučivati o ovim pitanjima. Nekoliko je govornika optužilo EU za dvostruke standarde, zaključivši kako nema nikakvih prepreka za LGBTIQ osobe i organizacije u Mađarskoj i Poljskoj te kako se ovo pitanje koristi za napad na suverenitet država članica koje zagovaraju "tradicionalne" ili "konzervativne" vrijednosti.

Hrvatski eurozastupnici nisu sudjelovali u ovoj raspravi.

Dijelove rasprave možete pogledati ovdje, a cijelu debatu ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.