Foto: lauramarling.comU vezi s Laurom Marling ima nečeg posebnog. Od početaka kad joj je bilo samo 17 godina, pa sve do danas, svjedočimo njezinu prelijepom razvoju i sazrijevanju. Glazba joj se odlikuje izvjesnom poetskom elegancijom i fluidnošću, a ima tu i utjecaja Van Morrisona, Joni Mitchell te Boba Dylana.

 "Once I was an eagle" odvodi slušatelja na mjesta na koja ide malo koji album. Otvara se nekako tiho, pjesmama koje se pretapaju jedna u drugu, gotovo da ih ne možete razdvojiti i slušati jednu po jednu. To je pogotovo snažno izraženo u prvih sedam pjesama, jer tekstovi, melodije i ritmovi povezuju ih u jednu prilično dugu priču.

U "Take the night off" Marling spretno govori o sebi kao o nekoj zvijeri koja ne zapravo ne želi biti, a kasnije se pretvara u lovca. Sve to u kombinaciji s njezinim čelistom daje veoma intimnu notu. Album se kreće od emocionalnog spektra do filozofije propitivanja same sebe o međuljudskim odnosima, ljubavima, prijateljstvima... Postupno, njezino raspoloženje raste kao da otkriva put prema prihvaćanju stvari kakve jesu, i put prema nekim romantičnim nadanjima. Valja izdvojiti još i "Breathe", prožetu zvukom usamljenog čela, odličnu "Master Hunter" i slatku "Pray for me"...

Na omotu albuma Marling se proteže u maniri naslova jedne od pjesama, "Where can I go?" u kojoj pjeva, "like a woman with her clothes on, you take them off and she is a bird".. Pored odličnih tekstova, glazba i dalje ne gubi na snazi. Jer inače tako bude; ako je glazba odlična, tekstovi znaju biti "lošiji" i obrnuto, što na svu sreću nije slučaj sa ovim albumom.

Dugačak album sa čak 16 pjesama ali predivan, i teško će dosaditi. Album koji vodi na putovanja uma i duše.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.