Foto: idolator.comIndie izvođači prepuni su dobrih iznenađenja i svojom glazbom svaki dan privlače sve više slušatelja. Ali Yuna je posebna.

Ona izbjegava onu liniju manjeg otpora svojstvenu brojnim izvođačima koji se krenu poigravati s danceom i trip-hopom. Za razliku od njih, Yuna ostaje pri svojoj jednostavnosti i jakom oružju, vokalu.

Posljednji album ove Malezijke, "Nocturnal", prožet je bojama njezina zavičaja, kao da kroz glazbu provlači inspiraciju koju vuče iz vlastitih korijena. Ta obojenost čuje se već u prvoj pjesmi s albuma, "Falling".

U nastavku se ta inspiracija osjeća kroz pljeskanje dlanovima i ksilofone u ritam-sekcijama. "Nocturnal" je dobrodošla promjena od predoziranja hip-hopom, trip-hopom i dubstepom koji su se, nažalost, izlizali.

Yuna nije vokalno jaka poput Adele ili recimo, Jessie Ware, ali njezin mekan i nježan glas "Nocturnal" čini posebnim albumom. Njezin vokal nema taj "trijumfalan" prizvuk, ali nekako je sladak, kao da plovi, a užitak je slušati kako Yuna pjeva s lakoćom. Kad tome dodamo lagane gitarske i string efekte, dobivamo album za slušanje u svako doba dana.

Jedina zamjerka su tekstovi. U "I wanna go" pjeva kako se dvoumi otići na spoj ili ne, pa u "Someone who can" spremna je ostaviti svog dečka jer je nevjeran, a u "I want you back" mijenja mišljenje. Ili ja možda cjepidlačim? "Lights and camera" možda je jedina pjesma na albumu koja ne govori o njezinim ljubavnim jadima i problemima.

Ali, bez obzira na tekstove, "Nocturnal" je topao i iskren indie-pop album ispunjen utjecajima Malezije. Svjež i glamurozan u kombinaciji s Yuninim šarmom, "Nocturnal" vas tjera da se zaljubite i da tako ostane zauvijek.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.