Foto: Screenshot

Dugo iščekivani filmski uradak kontroverznog američkog redatelja i scenarista, Ryana Murphyja, uskoro stiže u kinodvorane, a filmski kritičari već sad najavljuju da bi to mogao biti jedan od najboljih filmova koji tematizira HIV/AIDS.

"The Normal Heart" okupio je odličnu glumačku postavu koju, među ostalima, čine Julia Roberts, Mark Ruffalo i Jim Parsons, a donosi priču o epidemiji HIV/AIDS-a koja je zahvatila gej muškarce početkom 1980-ih godina.

Radnja filma odvija se 1981. kad Mark Ruffalo, Jonathan Groff, Taylor Kitsch i ostatak družine odluče provesti vikend za pamćenje. Zabava i opuštanje traju sve dok Groff ne krene kašljati te se naposlijetku sruši u more, nakon čega ga prijatelji voze u bolnicu gdje mu liječnici dijagnosticiraju AIDS.

Ruffalo utjelovljuje lik Neda Weeksa koji također oboli od bolesti, no za razliku od mnogih iz LGBT zajednice odbija šutjeti o problemu i poduzima konkretne akcije. U tome mu pomaže liječnica Emma Brookner (Julia Roberts) koja ga ohrabruje da lijek zapravo postoji.

Film je adaptacija istoimene Tonyjem nagrađene kazališne predstave Larryja Kramera iz 1985., a u američka kina stiže 25. svibnja ove godine. 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.