Foto: arhivaPredstavnica inicijative "U ime obitelji", Željka Markić, gostovala je u emisiji "Veto" na Jabuka TV i ponovno šokirala javnost diskriminatornim izjavama prema istospolnim parovima i samohranim roditeljima.

Jedna od izjava je i ta da bi dijete radije stavila u Dom za nezbrinutu djecu nego dala na posvajanje istospolnoj zajednici. "Sigurno bih dijete stavila u dom i nikako ga ne bih dala na posvajanje istospolnim parovima", izjavila je Markić i ostavila voditeljicu emisije bez riječi.

Markić je kroz cijelu emisiju provlačila tezu da se odredbom kojom bi se definirao brak kao zajednica muškarca i žene u Ustavu samo pokušavaju zaštititi građani protiv mogućnosti istospolnih brakova. "Lažu oni koji tvrde da mi bilo koga diskriminiramo. Mi samo želimo zaštititi ono što je temelj ovog društva, a to je brak između muškarca i žene i obitelj", kazala je ona.

Samohrano roditeljstvo je neprirodno

Obrušila se i na vladu. "Ministar Jovanović, ali i cijela vlada, pokušavaju provesti preodgoj ovog društva i to kroz obrazovni sustav, i puno puta su najavljivali omogućavanje posvajanja djece", istaknula je predstavnica "U ime obitelji", a prenosi portal Zagrebancija.

Na pitanje misli li da u ovoj krizi ne bi trebalo trošiti 50 milijuna kuna na provođenje referenduma zbog nečega što već postoji u Obiteljskom zakonu, Markić je odgovorila da joj je "žao što će biti potrošeno toliko novca, ali i da je sam premijer Zoran Milanović rekao da demokracija košta".

Za kraj emisije je ponovno šokirala i uvrijedila sve samohrane roditelje kazavši kako je "odrastanje sa samohranim roditeljem također neprirodno okruženje".

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.