Image

Kim Patras najmlađa je osoba na svijetu koja se podvrgla promjeni spola. Ova danas 16-godišnja djevojka odlučila je svojom glazbom promijeniti sliku koju o njoj ima većina ljudi.

Djevojka za koju se vjeruje da je najmlađa osoba na svijetu koja je promijenila spol, nakon godina zlostavljanja zbog fizičkih promjena, odlučila je postati pop-zvijezda. 

Kim Petras, nekad Tim, promijenila je spol nakon što je sa samo 12 godina počela s hormonskom terapijom. Danas 16-godišnja Kim spremna je na osvajanje top-ljestvica sa svojim prvim singlom.

Njemačka tinejdžerica proživjela je godine zadirkivanja i maltretiranja od strane vršnjaka, a nakon što je njena pjesma postala hit na MySpaceu i YouTubeu, potpisala je ugovor za snimanje albuma.

''Moja glazba mi je trenutno najvažnija stvar na svijetu. To je način na koji se mogu izraziti. Znam to jer su me u prošlosti ljudi prosuđivali samo kroz jednu stvar, od toga ne mogu pobjeći'', kaže Kim, koja je danas službeno registrirana kao žena.

''Nadam se da ću jednog dana biti poznatija po glazbi nego po svojoj prošlosti.'' Kim je prije četiri godine dijagnosticirana transseksualnost. Doktori i psihijatri su utvrdili da su njene tvrdnje da je ''zarobljena u krivom tijelu'' čvrsto utemeljene i da joj je potreban tretman.

Njena terapija uključivala je umjetno sprečavanje muškog puberteta s nizom hormonskih injekcija. Nakon toga su joj davani ženski hormoni kako bi joj se razvile grudi.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.